"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

היועצת המשפטית לממשלה: הצעות החוק הן חלק מהרפורמה המשפטית

הצעת חוק פיצול תפקיד היועמ"ש אושרה בוועדת השרים לחקיקה • מוקדם יותר נמסרה חוות דעת משפטית: הצעות לפיצול תפקיד היועמ"ש - "מהלך מכוון להחלשת שלטון החוק" • ד"ר לימון מזהיר: "קיים חשש כבד שההצעות מקדמות אינטרסים אישיים של נבחרי ציבור תחת חקירה" • במכתב לשר לוין: "ההצעות יחלישו את מערך התביעה הכללית"

,עודכן
0השמעה
גלי בהרב מיארה. צילום: .

בחוות דעת שנשלחה היום (ראשון) לשר המשפטים יריב לוין, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, ד"ר גיל לימון, הביע התנגדות נחרצת להצעות החוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה.

חוות הדעת המלאה על פיצול תפקיד היועמ"ש

חוות הדעת, שנכתבה על דעת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, מתייחסת לשתי הצעות חוק פרטיות שצפויות לעלות לדיון בוועדת השרים לחקיקה. ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעות החוק הקובעות כי תפקיד התובע הכללי יפוצל מהייעוץ המשפטי לממשלה.

מהומה בבהמ"ש בעדות נתניהו "במנהרות אין שמפניה"

הצעת החוק של ח"כ מלביצקי מבקשת להקים משרת "תובע כללי" שיהיה אחראי על כלל ההליכים הפליליים במדינה, תוך הפרדה מהיועמ"ש. התובע הכללי יוכל גם לתת ייעוץ בענייני חקיקה פלילית.

הצעת החוק של ח"כ בוסקילה מצומצמת יותר ומתמקדת בהעברת הסמכות להחליט על חקירה והעמדה לדין של ראש ממשלה, שרים וח"כים לפרקליט המדינה, תחת פיקוח ועדת בכירים מיוחדת. שתי ההצעות נשענות על הטענה שקיים ניגוד עניינים מוסדי בין תפקידי היועמ"ש כיועצת משפטית וכתובעת כללית.

בחוות הדעת ד"ר לימון טוען כי מדובר בהצעות פרסונליות שמשמעותן המעשית היא החלפת התובעת הכללית באופן כמעט מיידי, וזאת במהלך ניהול משפטו הפלילי של ראש הממשלה ובעת ניהולן של חקירות פליליות רגישות בעניינם של נבחרי ציבור נוספים.

שר המשפטים יריב לוין,צילום: אורן בן חקון

"קיים חשש כבד לכך שיש בהצעות אלו כדי לקדם אינטרסים אישיים כבדי משקל של נבחרי ציבור המצויים תחת חקירה או שהועמדו לדין, בהם ראש הממשלה," נכתב במכתב. המכתב מציין בנוסף כי ההצעות מקודמות באופן חפוז במסגרת חקיקה פרטית, ללא עבודת מטה סדורה, ובניגוד למסקנותיה של ועדת שמגר שקבעה במפורש שאין לפצל את התפקיד.

לימון מזהיר: "הצעות החוק, בעיתוי בו הן מועלות, הן חלק מהרפורמה המשפטית – מהלך רחב המכוון להחלשת הערובות לשמירה על העקרונות המשטריים הדמוקרטיים, לשמירה על שלטון החוק ולהסרת מגבלות חוקיות המוטלות על השלטון".

המסמך מזהיר כי שתי ההצעות יובילו להחלשה משמעותית של המערך המשפטי הציבורי ושל מערך התביעה הכללית. "עמדתנו המשפטית היא כי יש להתנגד להצעות ואין לקדמן," מסכם ד"ר לימון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר