ההרכב הבכיר ביותר של ביהמ"ש העליון, נשיא ביהמ"ש יצחק עמית, המשנה לנשיא נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז, דן הבוקר (שלישי) לאורך יותר מעשר שעות בשמונה העתירות נגד החלטת הממשלה ורה"מ, בנימין נתניהו, לפטר את ראש שב"כ רונן בר. בסיום הדיון הוחלט לתת לצדדים הארכה עד 20 באפריל כדי לכונן פתרון משותף.
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "שופטי ההרכב חזרו מספר פעמים בדיון שאין חולק על סמכותה של הממשלה להעביר את ראש השב״כ מכהונתו. לכן תמוהה החלטת בג״ץ לדחות בעשרה ימים את מועד סיום כהונתו של ראש השב״כ".
עוד נמסר כי, "רוב הערות השופטים עסקו בפרוצדורה, כולל בטענה שהיה על הממשלה לאפשר לראש השב״כ היוצא שימוע בפני ועדת גרוניס, כפי שטענה היועמ״שית. אבל רק לפני תשעה חודשים, כאשר השר לביטחון לאומי ביקש להעביר את המפכ״ל לפני מועד סיום כהונתו, לא העלתה היועצת את הצורך להביאו לוועדת גרוניס. מטרת היועצת לממשלה היא למנוע בכל דרך את פיטוריו של רונן בר לאורך זמן, בתירוץ שקיימת חקירה פעילה".
"אין להעלות על הדעת תוצאה שלפיה ממשלת ישראל תהיה מנועה מהעברת ראש שב״כ כושל מתפקידו רק בשל פתיחה בחקירה שאינה קשורה לאף אחד משרי הממשלה. להיפך - תוצאה כזו תאפשר לכל ראש שב״כ כושל שרוצה להישאר בתפקידו לפתוח בחקירה נגד כל אדם הקשור ללשכה של מי מהשרים, ובכך למנוע את פיטוריו. ראש הממשלה ימשיך לראיין מועמדים לתפקיד ראש השב״כ".
נזכיר כי ביהמ"ש הגיש צו ביניים לפיו רונן בר ימשיך לכהן כראש שב"כ עד למתן החלטה אחרת: "אין לקדם כל מהלך שעניינו סיום כהונת ראש השב"כ, לרבות הכרזה על מציאת מחליף או ממלא מקום לראש השב"כ", נכתב בהחלטה. עם זאת, התיר בית המשפט לראיין מועמדים לתפקיד ללא הכרזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו