פרשת המסמכים המסווגים: הפרקליטות הגישה לבית המשפט את התנגדותה לבקשתו של אהרן רוזנפלד להשתחרר ממעצר

הבקשה לדיון חוזר בבקשתו של הנגד מתבססת על הערכה לפיה הוא איננו מהווה סכנה ביטחונית, ועל התחשבות בתנאי מעצרו הממושך, "שמוביל להידרדרות במצבו הנפשי" • הפרקליטות טוענת כי אין טעם בדיון חוזר, משום לא השתנו הנסיבות מאז פסיקת ביהמ"ש בנושא

ארי אהרן רוזנפלד, הנגד מפרשת המסמכים המסווגים. צילום: ללא

הפרקליטות הגישה היום (שני) לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו את התנגדותה לבקשתו של נגד המילואים ארי (אהרן) רוזנפלד, הנאשם בפרשת המסמכים המסווגים, לעיון חוזר בבקשה לשחרורו ממעצר.

כזכור, רוזנפלד מואשם במסירת ידיעה סודית, בשיבוש מהלכי משפט ובגניבה בידי מורשה. פרקליטיו של רוזנפלד עתרו בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בדרישה שתוגש להם עמדת שב״כ בסוגיית המסוכנות הצפויה בעקבות שחרורו.

הבקשה לשחרורו מתבססת על הערכת מומחה פרטי, לפיה הוא איננו מהווה סכנה, ועל התחשבות בתנאי מעצרו הממושך, "שמוביל להידרדרות במצבו הנפשי", כך על פי פרקליטיו.

״שירות הביטחון הכללי הוא שניהל את החקירה בעניינו של המבקש, הוא מי שאוחז, בקי ומכיר היטב את חומרי החקירה בתיק. בעיקר - את חקירותיו של המבקש ונסיבות פועלו ומניעיו. הוא זה שעמד מול המבקש. לכן הוא גם ממילא הגורם המוסמך לדון בסיכול הסיכון, כמי שאלו נמצאים בתחום פעולותיו, אחריותו וסמכויותיו״, נכתב בבקשה.

הפרקליטות נימקה את החלטתה להתנגד לבקשת רוזנפלד בכך שרמת המסוכנות שלו "אינה זניחה", לפי הגדרת ביהמ"ש עצמו וכי "לא ניתן להחליפה באף חלופת מעצר, זאת בגלל הנזק הרבה שייגרם ככל שהמבקש ישוב ויבצע מעשים דומים".

השרה עידית סילמן באירוע לשחרור הנגד אהרן רוזנפלד, צילום: אהרל׳ה קרומבי

בנוסף, הפרקליטות טענה כמה טיעונים משפטיים, המבוססים על תקדימים, לפיהם "אין בנימוקים שפורטו בבקשה לעיון חוזר עובדות חדשות, שינוי נסיבות או חלוף זמן", שמצדיק את הדיון הנוסף בבקשתו לאחר שבג"ץ כבר נתן את פסיקתו בנושא.

בנוגע לטיעון בנוגע לתנאי מעצרו, השיבה הפרקליטות כי "חזקה על שירות בתי הסוהר שייתנו מענה לקשייו הנטענים של המבקש וככל ויש למבקש השגות בהקשר זה, פתוחה בפניו הדרך לפנות בעתירה לערכאה השיפוטית המתאימה".

עורכי הדין אורי קורב, סיון רוסו ויהושע למברגר מסרו תגובה על המקרה. ״תשובת הפרקליטות לבית המשפט, לפיה היא מתנגדת אפילו לקיום דיון בבקשת שחרורו של ארי רוזנפלד, למרות שינוי הנסיבות, היא התנהלות תמוהה ביותר המעוררת סימני שאלה קשים" הם גורסים.

"כעולה מהודעתם לתקשורת, נראה שברור וידוע גם למקבלי ההחלטות בפרקליטות שעמדתם בעניינו של ארי חריגה ובלתי מקובלת, לשון המעטה. על כך גם מעיד גם סרובם לעריכת תסקיר מבחן בעניינו או לכל הידברות עם נציגי ההגנה בעניין מעצרו. נקיטת הפרקליטות בגישה כה מחמירה ודווקנית כלפי ארי מנוגדת לא רק לראיות בתיק ולשכל הישר, אלא לכתב האישום שהגישה.

"כזכור, לשיטת הפרקליטות עצמה, כל כוונתו של ארי הייתה העברת מידע לדרג המדיני. אנו משוכנעים שבית המשפט יבחן את בקשתו של ארי בהתאם לדין והפסיקה, ודאי נוכח הנסיבות החדשות המובאות בה וימצא לנכון להורות על שחרורו של ארי.

"הנסיבות החדשות מחייבות מן הדין ומן הצדק לאפשר לארי להלחם על חפותו, שלא במעצר, שלא מאחורי סורג ובריח״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר