בני זוג רבים. צילום: Getty Images

"לא כל מכה היא פלילית": שופט זיכה אישה שתקפה את בעלה

אם צעירה לשניים נאשמה כי דחפה וחסמה את דרכו של אבי ילדיה במהלך ריב, על רקע סירובו של הבעל לקחת את בתם לגן • בית המשפט נתן משקל משמעותי לרקע האישי של הנאשמת, ולאחר שנתנה את עדותה בעניין, השופט החליט לזכות אותה • "הרשעתה בדין לא תשרת כל מטרה ראויה, ואף עלולה לחבל בהתפתחותה", טען

מאחורי אישום פלילי בתקיפת בן זוג שהוגש לבימ"ש השלום, נחשף סיפורה של אם צעירה לשניים שעולמה התהפך בתוך חודש, כשהיא הפכה מעובדת הייטק מצליחה לאם מובטלת המתקשה לספק את הצרכים הבסיסיים של ילדיה.

בית המשפט השלום בתל אביב, צילום: גדעון מרקוביץ'

האירוע, שהתחיל בסירובו של הבעל לקחת את בתם לגן, הסתיים בדחיפות ובמכות, ובסופו של דבר גובש לכתב אישום פלילי נגד האישה. אך השופט ערן זלר ראה מעבר למעשים עצמם, והחליט לזכות אותה, בקביעה שלא כל מכה מצדיקה הרשעה פלילית, ושלעיתים מאחורי האלימות מסתתר סיפור אנושי מורכב של מצוקה וייאוש.

כאמור, הרקע לאירוע, על פי הכרעת הדין, היה סירובו של הבעל לקחת את הבת לגן. הנאשמת הכחישה את המיוחס לה, וטענה בחקירתה במשטרה: "זה חלק מהתהליך שלו, הוא רוצה שמה שהוא גרם לו יקרה כדי שהוא לא יצטרך לשלם מזונות. הכל מתוכנן אצלו. אני לא בן אדם שתוקף או מאיים".

בעדותה בבית המשפט, הנאשמת תיארה מערכת יחסים בעייתית: "אני לא חושבת שיש אמא נורמלית שהיתה יכולה לתאר את הפלונטר שאני נמצאת בו. אני חווה אלימות, אבל צריכה לשתוק כדי להגן על הילדים שלי". המתלונן, מצידו, העיד: "במשך תקופה ארוכה כל הזמן ניסינו, וזה לא צלח. ועכשיו, כשזה הגיע שוב לאלימות, אמרתי לעצמי שאני הולך לבית הדין".

עצורה באזיקים (אילוסטרציה), צילום: אורן בן חקון

השופט זלר קבע כי הנאשמת אכן דחפה את המתלונן וחסמה את דרכו, וציין: "הוויכוח הסלים, הנאשמת עמדה על שלה וכך גם המתלונן. המתלונן רצה לצאת מהדירה וללכת לדרכו, אך הנאשמת ביקשה למנוע זאת ממנו".

עם זאת, בית המשפט נתן משקל משמעותי לרקע האישי של הנאשמת: "עד כחודש לפני האירוע הנאשמת הועסקה במשרה קבועה בחברת הייטק, אך אז היא פוטרה ומצאה את עצמה ללא מקור פרנסה, והתקשתה לדאוג לצרכים הבסיסיים של הילדים". השופט זלר הדגיש: "שמעתי באריכות יחסית את עדותה. ניכר היה כי היא נרגשת ונסערת, היא העידה כשלפרקים היו דמעות בעיניה, ובשלב מסוים אף פרצה בבכי. עדותה היתה אותנטית, ואין לי כל ספק כי הדברים נאמרו מדם ליבה ממש".

בהחלטתו לזכות את הנאשמת קבע השופט: "הרשעתה בדין לא תשרת כל מטרה ראויה, ואף עלולה לחבל בהתפתחותה... האינטרס הציבורי להרשיע את הנאשמת הוא נמוך מאוד לטעמי, וספק אם בכלל קיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...