"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בג"ץ דחה את העתירה: הרב הראשי, יצחק יוסף, יקבל את פרס ישראל

בעתירה נטען כי לרב שלל התבטאויות פוגעניות ומסיתות לאורך השנים • לאחרונה טען כי ההצלחות של צה"ל הן בזכות בני התורה, ואיים "לקנות כרטיסים לחוץ לארץ" • מגישת העתירה, עו"ד בתיה כהנא דרור: "מדובר בלא פחות מהשפלה לאומית"

,עודכן
0השמעה

הראשון לציון הרב יוסף: אם יכריחו אותנו ללכת לצבא - ניסע כולנו לחוץ לארץ

בית המשפט העליון דחה את העתירה היום (שלישי) נגד מתן פרס ישראל לרב הראשי לישראל, יצחק יוסף, וקבע שחרףאמירותיו השנויות במחלוקת, ניתן לתת לו את הפרס. בעתירה הראשונה שהוגשה לפני מספר שבועות על ידי עורכת הדין בתיה כהנא דרור, ועליהפורסם לראשונהב"ישראל היום" נכתב כי ישנו חשש סביר שבעת המלצתה של ועדת הפרס בעניינו של הרב יוסף, "לא הייתה מונחת לפניה תשתית עובדתית מלאה, וחבריה לא היו מודעים להתבטאויותיו הפוגעניות והמסיתות במהלך השנים ובפרט מאז היבחרו כרב הראשי לישראל, כנגד יוצאי חבר העמים, התנועה הרפורמית, בית המשפט העליון ושלטון החוק".

הסיבה המרכזית שבגינה טענה עורכת הדין כי אין לתת את הפרס לרב הראשי הינה התבטאותו נגד גיוס חרדים לצה"ל בשיעור התורה השבועי שלו. נזכיר כי הרב יוסף אמר: "אם יכריחו אותנו ללכת לצבא, ניסע כולנו לחוץ לארץ, נקנה כרטיסים".

בעתירתה דורשת כהנא דרור מבג"ץ להוציא צו ביניים שבמסגרתו יורה "מדוע לא יקבע השר כי אין להעניק לרב יצחק יוסף את פרס ישראל בתחום ספרות תורנית ומשפט עברי וידחה את המלצת הוועדה בשל התבטאויותיו החמורות והמסיתות של הרב יוסף כנגד אוכלוסיות בחברה הישראלית, כנגד בית המשפט העליון ושלטון החוק, ובכלל זה בעניין גיוס חרדים".

עו"ד בתיה כהנא דרור. "התבטאויות קיצוניות",צילום: ללא

נזכיר כי היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, טענה בהתייחסותה לעתירה אין בסיס משפטי להתערבות שיפוטית בנושא - זאת גם על פי פסיקת בג"ץ עצמו.

לאחר החלטת בג"ץ הגיבה מגישת העתירה ואמרה: "למרבה הצער, בית המשפט קבע לדחות את העתירות ולהעניק בשם אזרחי ישראל את הפרס הממלכתי ביותר במוצאי יום העצמאות, לרב יצחק יוסף, שלא חדל גם עכשיו לבזות את מדינת ישראל, ערכיה וחוקיה, קורא לרדת מהארץ, מסית, ומבטא עמדות גזעניות כלפי מיעוטים נשים ועולים. כל זאת במיוחד השנה, כאשר חיילינו מחרפים נפשם בקרב, להגנה על המולדת. מדובר בלא פחות מהשפלה לאומית, ופגיעה בחוסנה ובצדקה של מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר