הוארך מעצרו של החשוד בתקיפת עדה תומר אושרת

פרקליטו טען כי "מדובר באדם שהיה תחת מצב פסיכוטי כזה או אחר" • החשוד נשלח לבדיקה פסיכיאטרית בבית המעצר • המוזיקאי קובי אושרת: "אי אפשר היה לעצור אותו"

צילום מסרטון שתיעד את התקיפה

בית משפט השלום בתל אביב האריך ביממה את מעצרו של חליל בסול בן 22 מתל אביב, החשוד בתקיפתה של עדה תומר אושרת הבוקר בשכונת רמת אביב.

פרקליטו טען בדיון כי "מדובר באדם שהיה תחת מצב פסיכוטי כזה או אחר וככל הנראה זה המצב גם מהתרשמות החוקר, גם מהתרשמות שלי וגם מהתרשמות מאופי המעשים שאינם מתיישבים עם אופיו של אדם הנעדר עבר פלילי מכל סוג שהוא, ושום התנהגות כזו או אחרת שיכולה להסביר את המעשים האלה".

קובי אושרת לאחר שאשתו הותקפה // צילום: משה בן שמחון

"הנורה האדומה אמורה להידלק ולהצביע על כך שצריך היה לקחת אותו לביה"ח ולבדוק השפעה של חומר כזה או אחר עליו", אמר הסנגור והוסיף: "זאת החקירה האמיתית. אם חס וחלילה יתברר שמישהו נתן לו סמים כאלה או אחרים - כל העבירות כולן לא רלוונטיות. כולן דורשות יסוד נפשי ומטרה מיוחדת שאדם תחת שכרות אינו יכול לבצע. לכן זה מאוד חשוב לבדוק את הנתון הזה קודם".

השופט ליעד שגב כתב בהחלטתו כי "אין מחלוקת על עצם ביצוע המעשים העולים לכדי ביצוע העבירות של תקיפת זקן הגורמת חבלה של ממש, תקיפת סתם, והתנהגות עלולה להפר את שלום הציבור. קיים חשד סביר גם לביצוע של מעשה מגונה בפומבי, אם כי לכך אין הסכמת ההגנה".

לנוכח טענות הסנגור ואינדיקציה ראשונית המצדיקה בדיקה פסיכיאטרית של החשוד, השופט הורה על העברתו לבדיקה בבית המעצר. "ככל שקיים קושי בביצוע הבדיקה בבית המעצר, יפעלו שב"ס לביצוע הבדיקה בכל דרך אחרת. הפסיכיאטר המחוזי או נציגו יכין חוות דעת ראשונית בעניינו של החשוד עד למועד הדיון הבא", הוסיף. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר