"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משפט נתניהו נמשך היום: היועמ"ש לשעבר יהודה וינשטיין מעיד בשעה זו בתיק 1000

בפתח עדותו נשאל האם רה"מ עדכן אותו בדבר קבלת מתנות • באופן חריג יחסית: אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, הגיעה לאולם הדיונים • פרקליטו של רה"מ ניסה להחמיא לויינשטיין והזכיר ספר שפרסם, השופט משה בר-עם התרעם והגיב : "די עם החנופה"

,עודכן
0השמעה
יהודה וינשטיין בבית המשפט המחוזי. צילום: אורן בן חקון

משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו נמשך בשעה זו (רביעי) בבית המשפט המחוזי בירושלים. במסגרת הדיונים בתיק 1000, המכונה גם תיק המתנות, מעיד יהודה ויינשטיין, היועץ המשפטי לממשלה לשעבר. וינשטיין יישאל על תקופתו בתפקיד בממשלת נתניהו, ועל התקופה שבה היה עורך דין פרטי שייעץ לראש הממשלה ולאשתו.

לדיון בבית המשפט המחוזי בירושלים הופיעה רעייתו של ראש הממשלה שרה נתניהו. זו אינה הפעם הראשונה בה מופיעה אשת ראש הממשלה שרה נתניהו בעדויות מרכזיות בתיקי האלפים. כזכור, ביוני 2023 הגיעה לבית מלון בעיר הנופש ברייטון שבבריטניה כדי להאזין מקרוב לעדותו וחקירתו של איש העסקים ארנון מילצ׳ן.

ויינשטיין, היום,צילום: אורן בן חקון

לאחר שנציג הפרקליטות סיים לחקור את עו"ד ויינשטיין, החל עו"ד עמית חדד, פרקליטו של ראש הממשלה, בחקירה הנגדית. חדד אמר בפתח דבריו כי פרקליטות המדינה יכלה לוותר על עדותו של ויינשטיין. היועמ"ש לשעבר הגיב כי לאחר שכיהן כתובע, סנגור ויועמ"ש לא תיאר לעצמו כי הוא צפוי לשמש גם כעד תביעה בערוב ימיו. חדד ניסה להחמיא לויינשטיין והזכיר ספר שפרסם, השופט משה בר-עם התרעם על כך והגיב : "די עם החנופה".

שרה נתניהו בבית המשפט,צילום: אורן בן חקון

ויינשטיין נשאל בתחילה האם היה מסכים בזמן כהונתו למצב שבו פרשת "ביבי-טורס" הייתה נחקרת ללא אישורו וזה הגיב כי הוא לא היה מעלה על הדעת אפשרות שכזו בטח ובטח במהלך כהונתו.

בפתח עדותו נשאל האם ראש הממשלה עדכן אותו בדבר קבלת מתנות ולאחר מכן ענה כי זה מעולם לא התייעץ איתו גם לא בשיחות אקראיות.

הפרקליט מטעם המדינה, יונתן תדמור הקריא באולם את עדות ויינשטיין בנוגע לפניה של נתניהו אליו עבור ייעוץ בסוגיית קבלת מתנות ב-1999. על פי דברי ויינשטיין בעדות המשטרתית, ההתייעצות של נתניהו דאז לא עסקה בסוגיה העקרונית של איש ציבור המקבל מתנות.

כשנשאל על תקופתו כעו״ד עצמאי עוד בטרם מונה לשמש כיועץ המשפטי לממשלה, ענה ויינשטיין כי על כך חל חיסיון עו״ד-לקוח.

שרה נתניהו בבית המשפט,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר