"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"יאללה לכלא": ברקע קריאות ההורים - החל משפטן של החשודות בהתעללות בגן בימבה בחולון
מלכה מלול, אליזה כהן ונור שילוח מואשמות ב-300 מקרי תקיפה והתעללות בילדי הגן • חלק מהפעוטות סבלו מהפרעות שינה ואכילה, מהתקפי זעם ומהתפרצויות אלימות • היום נערכה בבית המשפט המחוזי בת"א הקראת כתב האישום נגדן
מלכה מלולץ מנהל גן "בימבה" בחולון. צילום: גדעון מרקוביץ'

"יאללה לכלא": ברקע קריאות ההורים - החל משפטן של החשודות בהתעללות בגן בימבה בחולון

מלכה מלול, אליזה כהן ונור שילוח מואשמות ב-300 מקרי תקיפה והתעללות בילדי הגן • חלק מהפעוטות סבלו מהפרעות שינה ואכילה, מהתקפי זעם ומהתפרצויות אלימות • היום נערכה בבית המשפט המחוזי בת"א הקראת כתב האישום נגדן

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בבית משפט המחוזי בתל אביב, נערכה היום הקראת כתב האישום של הגננות מלכה מלול, בת 60 ואליזה כהן צמח, בת 45 מחולון, לאחר שתקפו והתעללו בילדי הגן בימבה שבו עבדו בחולון. ההקראה של הנאשמת השלישית נור שילוח, בת 36, נדחה לחודש אוקטובר. כמה עשרות הורים הגיעו לדיון שצעקו לכיוון הגננות "יאללה לכלא" והשמיעו בכי של תינוקות מהסרטונים.

מכתב האישום עלה כי במהלך שנת 2022 עבדו השלוש בגן הפרטי "בימבה" בחולון, בו היו כשלושים פעוטות. מלול שימשה כמנהלת הגן וכמטפלת. כהן צמח עבדה בגן כמטפלת, ושילוח עבדה בגן כסייעת.

אליזה כהן צמח. סייעת בגן "בימבה" בחולון, צילום: גדעון מרקוביץ

בהזדמנויות רבות במהלך עבודתן בגן, בתדירות יומיומית, תקפו הנאשמות פעוטות, לעתים תוך שגרמו להם למכאוב. בין היתר אחזו בהם בחוזקה, משכו אותם בידיהם וברגליהם וגררו אותם, הרימו את הפעוטות והטיחו אותם בחוזקה על מזרנים או על כיסאות, הרימו את הפעוטות תוך אחיזה ביד אחת והשליכו את הפעוטות ובעטו בהם.

מישל מכול

בנוסף, השליטו הנאשמות אווירה של פחד בגן, ונהגו בפעוטות כאילו חפצים הם. כל נאשמת היכתה את הפעוטות, על דעתן ובהסכמתן של הנאשמות האחרות, לעיתים אף ביחד. על רקע מעשיהן של הנאשמות, סבלו חלק מהפעוטות מהפרעות שינה, מהפרעות אכילה, מהתקפי זעם ומהתפרצויות אלימות.

הורים לילדים שהתעללו בהם בגן "בימבה" בחולון, צילום: גדעון מרקוביץ

כתב האישום גולל מסכת של כ-300 מקרי תקיפה והתעללות בילדי הגן. הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשה לאיסור עיסוק עד תום ההליך, במסגרתה ביקשה הפרקליטות לאסור על הנאשמות לעסוק בטיפול והשגחה על ילדים וציינה "המשיבות, באופן עקבי ושיטתי, היכו פעוטות בגן, על בסיס יום יומי תוך ניצול יחסי התלות של הפעוטות בהן, והעובדה כי הפעוטות חסרי הגנה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...