השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' ומפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו, פנו ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לאפשר להם לקיים סבב מינויים בארגון – עד שהמפכ"ל החדש ייכנס לתפקידו אחרי הבחירות.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
זאת, מכיוון שלפני מספר שבועות אסר היועץ המשפטי לממשלה למנות קצינים בכירים ומפכ"ל לפני מינויו של שר חדש לביטחון פנים בממשלה הבאה. הסבב אמור לכלול את מפקד הימ"מ תנ"צ ש', שימונה למפקד מחוז ש"י במקומו של ניצב קובי כהן שהודיע בשבת על פרישתו. כמו כן, סגנית ראש אמ"ש תנ"צ גילה גזיאל לראשות האגף.
בסבב המינויים הקרוב, יצטרכו אהרונוביץ' ודנינו למצוא סגן מפכ"ל חדש, לאחר שניצב ניסים מור הודיע כי הוא מסרב לערוך שימוע בעניינו. בכוונתו לפשוט את המדים ולהיאבק על שמו הטוב. מור נחקר במחלקה לחקירות שוטרים בפעם השלישית.
ניצב ניסים מור נחקר אתמול במחלקה לחקירת שוטרים במשרד המשפטים בפעם השלישית. לפני כן, הודיע מור למפכ״ל המשטרה כי הוא מסרב לערוך שימוע בעניינו וכי בכוונתו לפשוט את המדים ולהיאבק על שמו הטוב.
עוד מסתמן, כי ראש אגף משאבי אנוש ירון בארי יפקד על אגף התנועה. "בארבע השנים האחרונות קידמנו 81 קצינות לדרגות בכירות", אמר המפכ"ל דנינו בטקס סיום קורס קציני משטרה, "ואם הייתה ראש ממשלה אישה – תהיה גם מפכ"לית אישה. נצא מהאירועים האחרונים מחוזקים יותר". את קורס הקצינים סיימו 101 צוערים, בהן 16 נשים. "אני בטוח שהקצינים ישמשו מופת ומצפן לפקודיהם", סיכם המפכ"ל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו