היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, תיעוד של כסיף תוקף את השוטר

היועמ"שית שוקלת להעמיד לדין את ח"כ כסיף בגין תקיפת שוטר

חבר הכנסת מחד"ש תועד במאי 2022 נוסע עם רכבו ופוגע בשוטר שעצר אותו מלהגיע להפגנה בדרום הר חברון • בפרקליטות ציינו שכסיף חבט בראשו של השוטר • העמדתו לדין כפופה לשימוע שייערך לו • צפו בתיעוד התקיפה שסיבכה את כסיף

פרקליטות מחוז ירושלים הודיעה היום (רביעי) לבא כוחו של ח"כ עופר כסיף כי היועמ"שית גלי בהרב-מיארה שוקלת להעמידו לדין בגין תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות במהלך הפגנה שהתקיימה במאי 2022. העמדתו לדין כפופה לשימוע שייערך לו. בפרקליטות אמרו שההחלטה התקבלה על דעת פרקליט המדינה עמית איסמן.

תיעוד התקיפה שבגינה שוקלת היועמ"שית להעמיד לדין את כסיף %2F%2F צילום%3A שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות היוצרים

ח"כ כסיף תועד תוקף את השוטר במהלך הפגנה נגד פסק דינו של בית המשפט העליון שהורה על פינוי כפרים באזור דרום הר חברון. לפי הודעת הפרקליטות, במסגרת היערכות כוחות הביטחון, הוצאו צווים אשר הורו על הגבלת תנועת אוטובוסים והכריזו על מוקדים שונים במרחב כשטח צבאי סגור. למרות זאת, התקיימה הפגנה במרחב ובמהלכה הודיע קצין משמר הגבול לח"כ כסיף שאין באפשרותו להיכנס עם רכבו לכיוון קהל המפגינים שעמד במרחק קצר ממנו, ויותר לו מעבר רגלי.

ח"כ עופר כסיף. מסתבך, צילום: אורן בן חקון

לפי הפרקליטות, על אף האמור, ביקש חבר הכנסת להיכנס עם רכבו למתחם ההפגנה, ובינו לבין השוטרים התפתח ויכוח שבסיומו נכנס כסיף לרכבו והחל בנסיעה איטית עד שפגע ברגלו של שוטר שחסם את דרכו. בתגובה היכה השוטר על מכסה המנוע של הרכב וצעק על ח"כ כסיף. על פי החשד, ח"כ כסיף יצא מרכבו וחבט בראשו של השוטר.

החקירה נגד ח"כ עופר כסיף נפתחה לאחר אישור של היועמ"שית, כפי שנדרש בחקירות של נבחרי ציבור. אחרי פרסום תיעוד התקיפה, ח"כ כסיף טען שהשוטר איים עליו שיירה בו. "השוטרים הפרו את חסינותי שוב ושוב במהלך התהלוכה השקטה ומנעו ממני את תנועתי החופשית", אמר אז כסיף. "הגדיל לעשות אחד השוטרים כשאיים ואמר לחברו 'אם הוא (כסיף) ימשיך - לא רק אעצור אותו אלא אירה בו'. אותו שוטר סירב למסור לי את שמו ואף האשים אותי שאיימתי לדרוס אותו". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...