מסע גניבות שנכשל: שני שב"חים פרצו ל-8 בתים - אך התנגשו בעמוד תאורה לאחר שנמלטו מהמשטרה

על פי כתב האישום, שני הנאשמים גנבו רכב והחלו לעבור בין הבתים הסמוכים על מנת לגנוב רכוש בזמן שהמתלוננים ישנים • באחד הבתים שנפרצו, אחד מהמתלוננים קם מהרעש, אך הנאשם התיז עליו גז פלפל • התובעת המשטרתית: "רק במזל לא נגרמו תוצאות טרגיות יותר מאלו שאף כבר נגרמו"

תיעוד: שני שב"חים התנגשו בעמוד תאורה לאחר שנמלטו מהמשטרה // ללא קרדיט

שני שוהים בלתי חוקיים, אחים בשנות ה-30 לחייהם, הצליחו לפני כשבועיים, בתוך זמן קצר לפרוץ ל-8 בתים, שישה מהם סמוכים באותו הרחוב, כאשר בעלי הבית ישנים. באחד מהם כאשר בעל הבית התעורר התיזו עליו גז מדמיע ועברו לבית אחר, מאוחר יותר נמלטו עם רכב גנוב מהשוטרים ונעצרו רק שהתנגשו בעמוד תאורה. היום (רביעי) הוגש נגדם כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי יחידת התביעות של המשטרה שלוחת שרון, הנאשמים החלו את מסע הגניבות בגניבת רכבה של אישה נכה, שבה מטפלת בת זוגו לשעבר של אחד מהם, לא לפני שזייפו את לוחית הזיהוי, ולאחר מכן יצאו למסע ציד בין בתים סמוכים, כאשר עברו מבית לבית, נכנסו פנימה, וגנבו רכוש, אף כאשר בעלי הדירה ישנים באותו הזמן.

התנגשו בעמוד התאורה, צילום: ללא

באחד הבתים התעוררו המתלוננים מהרעש וכשפגש באחד מהנאשמים זה התיז גז פלפל בפניו של המתלונן. זה כמובן לא מנע מהנאשמים להמשיך ולהתפרץ לבית נוסף שם גנבו מפתחות רכב וכך הניעו הרכב שחנה בחוץ וגנבו גם אותו. הנאשמים עזבו את המקום בשני הרכבים הגנובים לכיוון כפר קאסם, שם הבחינו בהם השוטרים, ולאחר מרדף נתפסו ונעצרו.

בבקשה למעצר עד תום ההליכים ציינה התובעת המשטרתית פקד נופר מזולה כי מדובר במי שניצלו את תמימותה של בת זוגו לשעבר של אחד הנאשמים ולהם ילדה משותפת, מקום בו ציינו בפניה כי לוקחים את רכבה לצורך טיפול במוסך בכפר קאסם, אולם בפועל, נהגו ברכב ולקחו אותו וזאת מבלי שקודם לכן התקבלה הסכמתה לכך.

"המתלוננים חווים טראומות"

"הנאשמים, ללא כל מורא ופחד, נכנסו לחדרי שינה בהם ישנו המתלוננים ואף באחד המקרים גנבו טלפון נייד שהיה מתחת לכרית עליה הניחה אחת המתלוננות את ראשה במהלך אותו לילה. אין צורך להרחיב במילים באשר לתחושות הביטחון של האזרחים התמימים אשר נפגעה קשות כתוצאה ממעשיהם", כתבה פקד מזולה.

גנבו רכב והחלו במסע ציד // צילום: getty,

מזולה הוסיפה כי "החששות והפחדים אותם חשים המתלוננים כעת לאחר ביצוע המעשים והטראומות הקשות שנותרו להם מהאירועים. הנאשמים, אנשים זרים, גבוהי קומה, בעלי חזות ערבית, אינם תושבי ישראל, התפרצו לביתם, מקום מבצרם, המקום שאמור להיות הבטוח ביותר לאזרחים, וזאת באמצע הלילה, ביום חורפי וגשום ותוך תעוזה בלתי נתפסת הכוללת אף בשתי הזדמנויות שונות, כניסה לחדר בו ישנו מתלוננים. רק במזל לא נגרמו תוצאות טרגיות יותר מאלו שאף כבר נגרמו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר