"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"השפלה בכבוד האנושי": מטפלת סיעודית מואשמת שכלאה קשישה חסרת ישע במחסן

על פי כתב האישום, אזרחית אוזבקיסטן נהגה להשאיר במחסן חשוך את הקשישה בת ה-83 עליה הייתה אחראית, בזמן שביצעה עבודות ניקיון פרטיות

, עודכן
0השמעה
כפתו באזיקונים וכבל חשמל, תקפו ושדדו בת 70 בביתה (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

הפרקליטות הגישה הבוקר (שישי) כתב אישום נגד אזרחית אוזבקיסטן בת 35 בגין עבירות של התעללות בחסר ישע. מכתב האישום עולה כי נהגה הנאשמת להשאיר במחסן חשוך קשישה חסרת ישע עליה הייתה אחראית, בזמן שביצעה עבודות ניקיון פרטיות.

על פי כתב האישום שהגיש עורך הדין אורי גולדשטיין, החל משנת 2019 משמשת הנאשמת כמטפלת סיעודית לקשישה בת 83 הסובלת מדמנציה חמורה. בין היתר, היא אינה מסוגלת לשתות, לאכול, לדבר וללכת בכוחות עצמה.

לאחרונה, בשעה ששימשה בתפקידה כמטפלת סיעודית לחסרת הישע, יצאה הנאשמת מביתה בת הקשישה על מנת לבצע עבודות ניקיון פרטיות, כשהיא מובילה את חסר הישע אל הבניין באמצעות כיסא גלגלים.

הנאשמת הותירה את חסרת הישע על כיסא הגלגלים, ללא כל השגחה, צילום: GettyImages

כשהגיעה לבניין, הותירה הנאשמת את חסרת הישע על כיסא הגלגלים, ללא כל השגחה ולמשך כשלוש שעות, במחסן חשוך ונטול תאורה שחלק מקירותיו סובלים מרטיבות כשלאחר מכן, פנתה הנאשמת לעבוד בניקיון בדירה שבבניין.

עם סיום עבודתה בדירה, הוציאה הנאשמת את הקשישה מהמחסן, והחזירה אותה לביתה. מספר ימים לאחר בזמן שהמתלוננת שהתה עם חסרת הישע והייתה תחת אחריותה הבלעדית - היא נחבלה.

על אף שהנאשמת, הבחינה בחבלות האמורות, היא נמנעה מלספק לה טיפול רפואי. רק כשלושה ימים אחרי, בזמן שביקר בנה של חסרת הישע בביתה והבחין בחבלות שנגרמו לה, היא פונתה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים.

"ניצלה את כוחה"

כיום, לאחר שחרורה מבית חולים, הגיעה הנאשמת לבצע עבודות ניקיון פרטיות ובתשלום. גם הפעם הכניסה את חסרת הישע אל המחסן, עטפה את ראשה החבול בצעיף, וסגרה עליה את דלת המחסן וכשפניה מופנות אל הקיר. לאחר מכן פנתה הנאשמת לעבוד בניקיון בדירה. בחלוף כשעה נכנס למחסן שכן שהבחין בחסרת הישע, ולמקום הוזעקו כוחות מד"א ומשטרה, שחילצו את חסרת הישע מהמחסן.

בבקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה במקביל ציין עו"ד גולדשטיין: "ההתעללות באה לידי ביטוי, בין היתר, בטיב המעשים, בכיעורם, בביזוי ובהשפלת הכבוד האנושי של חסרת הישע, בניצול כוחה ותפקידה של הנאשמת, בניצול מצבה של חסרת הישע שמנע ממנה לחשוף את המעשים, ובכך שבוצעו אף לאחר שחסרת הישע נחבלה בעת שהייתה תחת השגחת הנאשמת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר