"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הנתונים נחשפים: רק 4% מנפגעי עבירה מגישים תביעה נזיקית נגד הפוגע
כך עולה מדו"ח ציבורי שהוגש לשר המשפטים • סער החליט לאמץ את המלצות הדו"ח ולהנגיש את התביעות: "המדינה חבה לנפגעי העבירה חובה של ממש"
נפגעי עבירה חוששים להגיש תביעות | צילום: GettyImages

הנתונים נחשפים: רק 4% מנפגעי עבירה מגישים תביעה נזיקית נגד הפוגע

כך עולה מדו"ח ציבורי שהוגש לשר המשפטים • סער החליט לאמץ את המלצות הדו"ח ולהנגיש את התביעות: "המדינה חבה לנפגעי העבירה חובה של ממש"

אפרת פורשר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

רק 4% מנפגעי עבירה מגישים בסופו של דבר תביעה נזיקית נגד מי שפגע בהם. כך עולה מדו"ח ציבורי שהוגש בשבוע שעבר לשר המשפטים, גדעון סער והגיע ל"ישראל היום".

מתוך 8,237 נאשמים שהורשעו בהליך פלילי בעבירות מין, המתה ואלימות, הוגשה כנגד 313 בלבד תביעה אזרחית נזיקית. השר סער החליט לאמץ את ההמלצות העיקריות בדו"ח, בהן הנגשת ההליך האזרחי לנפגעי עבירה, הגברת ההגנה עליהם באולם בית המשפט ומחוצה לו וקידום תיקוני חקיקה להארכת תקופת ההתיישנות להגשת תביעה אזרחית.

הצוות שבדק את הנושא, מונה בפברואר 2021 על ידי שר המשפטים בעקבות המלצות ועדת ברלינגר לבחינת הטיפול בנפגעי עבירות מין בהליך הפלילי. בראשותו עמדה עו"ד רני נויבואר ממשרד המשפטים ויחד עם עו"ד אתי ליבמן עפאים ונציגים ממשרדים וגופים שונים, בחן הצוות את הסיבות למיעוט התביעות האזרחיות המוגשות על ידי קורבנות בשלושה סוגי עבירות: מין, המתה ואלימות, אשר ההליך הפלילי בעניינם הסתיים בהרשעת הפוגע. בפעם הראשונה נאספו נתונים רשמיים על כמות התביעות המוגשות בהליך אזרחי ומהם עלה כי בין השנים 2015-2017 הגישו פחות מ 4% מהנפגעים תביעת נזיקין. נתונים אלה הצביעו על קשיים וחסמים בפני הקורבנות, החל מהיעדר מידע, היעדר משאבים נפשיים, חוסר אמון במערכת המשפט, חשש מפני החזרה לטראומה והעיסוק בה ועד לחוסר במשאבים.

גדעון סער, צילום: אורן בן חקון

ההמלצות הבולטות בדו"ח: יידוע נפגעי העבירה בזכויותיהם האזרחיות ויכולתם לתבוע את הפוגע המורשע, מתן זכות עיון לנפגע עבירה בהכרעת הדין ובגזר הדין על מנת שיוכל לבסס תביעתו, הקמת מנגנוני גישור ייעודיים לתביעות אזרחיות של נפגעי עבירה, הפחתה באגרות הוצאה לפועל, ותיקוני חקיקה להארכת תקופת ההתיישנות המותרת לצורך הגשת תביעה אזרחית בכל סוגי העבירות. המלצה חשובה נוספת בדו"ח נוגעת להענקת אמצעי ביטחון לנפגע העבירה כדי שלא יחשוש לנהל הליך נגד הפוגע.

השר סער הודיע כי יביא לממשלה בשבועות הקרובים הצעת החלטה ליישם את ההמלצות שבדו"ח: "המדינה חבה לנפגעי העבירה חובה של ממש. בזכות אומץ ליבם להתלונן נגד הפוגעים, ניתן להביא את העבריינים לדין ולהענישם. ללא שיוגשו תלונות, יוסיפו הפוגעים להסתובב ברחובות ולפגוע בקורבנות פוטנציאליים".

מנכ"ל משרד המשפטים, עו"ד ערן דוידי: "הנתון הנמוך בשימוש של הנפגעים בכלי ההליך האזרחי היווה קריאה עבורנו לעשות שינוי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...