"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אישום נגד דוקר האחות רחל ברוך: "דקר אותה בעוצמה ובקור רוח"

כתב האישום הוגש נגד אושייר באחיט, שדקר את האחות רחל ברוך בבית החולים "שמואל הרופא" בתחילת החודש ופצע אותה • האחות עדיין מאושפזת במצב בינוני

,עודכן
שר הבריאות ליצמן מבקר את האחות רחל ברוך בבית החולים // צילום: ליעד אביאל

פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישוםנגד אושייר באחיט, תושב סודן עם רישיון זמני בישראל,בגין עבירות חבלה בכוונהמחמירה ואיומים.

צילום: משה בן שמחון

באחיט היה מאושפז בעבר במרכז הרפואי הגריאטרי "שמואל הרופא", ועל רקע אשפוזו שם,כעס על צוות בית החולים. בתאריך ה-2.7 הגיע באחיט לבית החולים עם סכין שהסליק במכנסיו, במטרה לפגוע באחד מעובדי בית החולים.

באחיט הגיע למתחם בית החולים, והתקרב לעמדת האחיות בניגוד להוראות המאבטחים במקום. אחד המאבטחים התקרב לבאחיט,ששלף את הסכיןממכנסיו, הניף אותה לעברו בתנועה מאיימת ואמר "בוא בוא לפה".

שר הבריאות מבקר את האחות רחל ברוך בבית החולים // צילום: ליעד אביאל

באחיט נכנס לעמדת האחיות כשהוא אוחז בסכין, הניף אותהודקר את האחות רחל ברוךבעוצמה רבה בביטנה. ברוך נפלה על הרצפה, ואחזה בידו של הנאשם כדי למנוע ממנו לדקור אותה שוב. המאבטח כיוון אקדח דרוך לכיוון באחיט והורה לו להניח את הסכין, הוא לא נשמע להוראותיו, עד שירה על הרצפה. באחיט הפיל את הסכין, ומטופלים שהיו במקום השתלטו עליו.

האחות רחל ברוך אושפזה בעקבות הדקירה בבית החולים אסף הרופא, היא אושפזה במצב בינוני, ומצבה החמיר לקשה. היום היא מוגדרת במצב בינוני ויציב, היא נמצאת בהכרה מלאה ומתאוששת מהניתוח המורכב שעברה במחלקה לטיפול נמרץ כללי.

בבקשת המעצר כתבה עו"ד יעל בן שמואל מפרקליטות מחוז מרכז: "באחיט הוכיח במעשיו כי נשקפת ממנו מסוכנות, הוא נכנס לבית החולים עם סכין גדולה על מנת לפגוע באחות בית החולים, המבצעת את עבודתה נאמנה, ואף טיםלה בבאחיט. באחיט דקר את האחות בקור רוח ובעוצמה רבה בבטנה, ופצע אותה קשה".

הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרו של באחיט על לתום ההליכים המשפטיים נגדו.

בהכנת הידיעה השתתפה מיטל יסעור בית-אור

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר