כלי תקשורת ערביים דיווחו לאחרונה על עלייה בפעולות הברחת הסמים בין חצי האי סיני לרצועת עזה באמצעות רחפנים. מקור בארגוני הטרור הפלשתיניים אמר לעיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" שלאחרונה נצפו מספר רחפנים עמוסים בסמים, שהותקפו על ידי כוחות צה"ל, והתרסקו באזור אוהלים של פלשתינים. לטענתו, בשבוע שעבר נהרגו באירועים כאלה שלושה עזתים.
פלשתיני מאזור המואסי סיפר כי באירוע שבו התרסק רחפן, מספר מבריחי סמים הגיעו לחפש אחר שרידיו. הם ירו לעבר עזתים שניסו להתקרב, כולל כלי רכב ממערך ההגנה האזרחית של חמאס. לדבריו, המבריחים אספו את המשלוח ונסוגו. עוד צוין כי הרחפן היה יכול לשאת משלוח של עד 50 ק"ג.
הגורם המזוהה עם חמאס האשים שחלק מהרחפנים נופלים באזור מזרח רפיח, היכן שפועלים חמושים של "הכוחות העממיים" מטעם חמולת אבו שבאב. הגורם הודה כי הרחפנים מתרסקים גם באזור המואסי המערבי.
במצרים מנסים להיאבק בתופעה
שייח' בדואי ממחוז צפון סיני, מוחמד א-סווארקה, סיפר כי תופעת ההברחות באמצעות רחפנים תפסה תאוצה כבר לפני שנתיים, ובמיוחד עם פרוץ המלחמה.
א-סווארקה אמר כי הסיבה היתה כישלון של הברחות בדרכים אחרות. הוא הסביר כי חלק מהצעירים בסיני עובדים בהברחות נשק וסמים לשטח ישראל, ולאחרונה החלו לעבוד גם מול רצועת עזה, זאת על רקע סגירת מעבר רפיח. עוד דווח כי הרחפנים נושאים משלוחי סמים מסוג חשיש וטרמדול (משכך כאבים שעלול לגרום להתמכרות).
לדברי השייח' הבדואי, מנגנוני הביטחון של מצרים הצליחו לעצור כמה מברחים שמשתמשים ברחפנים. עם זאת, ניסיונות ההברחות ממשיכים. ולא רק סמים מוברחים דרך הרחפנים.
סוחר טלפונים ניידים שהתראיין ל"אל-ערבי אל-ג'דיד", סיפר כי קיבל משלוח של טלפונים מסיני לאחר שבועות של תיאום מול המבריח. הוא ציין כי שילם כסף רב. לדבריו, עלות רחפן ומבצע ההברחה הגיעה ל-70 אלף דולר, והמשלוח כלל יותר ממאה טלפונים ועשרות מטענים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
