מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן | צילום: אי.אף.פי

איראן, המלחמה באוקראינה ויחסי ישראל והפלשתינים: בלינקן מגיע לביקור בישראל

מזכיר המדינה האמריקני יחל את ביקורו בארץ וייפגש עם בנט, הרצוג, לפיד וגנץ • ימשיך לסבב פגישות עם מנהיגי האזור ביהודה ושומרון, מרוקו ואלג'יריה

מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן יגיע בעוד יומיים (מוצאי שבת) לישראל, ויבקר בירושלים וביהודה ושומרון. בהמשך ייסע למרוקו ואלג'יריה כדי להתייעץ עם שותפים במגוון סדרי עדיפויות אזוריים ועולמיים, כולל המלחמה באוקראינה, הפעילות מערערת היציבות של איראן, הסכמי אברהם והסכמי נורמליזציה עם ישראל, יחסי ישראל-פלשתינים ושמירה על אפשרות פתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי-פלשתיני.

מזכיר המדינה האמריקני בלינקן וראש הממשלה בנט, ארכיון, צילום: אי.אף.פי

בלינקן יתחיל את טיולו בישראל וביהודה ושומרון. הוא ייפגש עם ראש הממשלה נפתלי בנט, שר החוץ יאיר לפיד, שר הביטחון בני גנץ ונשיא המדינה יצחק הרצוג. בלינקן צפוי להדגיש את המחויבות הבלתי מעורערת של ארה"ב לביטחונה של ישראל, יעסוק בנושאים ישראליים-פלשתיניים וידון באתגרים אזוריים וגלובליים עם עמיתיו בממשלת ישראל. בנוסף, ייפגש עם מחמוד עבאס ברמאללה וכן עם נציגי החברה האזרחית הפלסטינית. בפגישות אלו "ידגיש את החשיבות של חיזוק היחסים בין ארה"ב לפלשתינים, וקידום החופש, הביטחון והשגשוג לעם הפלשתיני", כך נמסר משגרירות ארה"ב בישראל.

בלינקן ולפיד, מאי 2021, צילום: מתי שטרן, שגרירות ארה"ב בישראל

 בהמשך יגיע למרוקו שם ייפגש עם שר החוץ נאסר בוריטה ועם בכירים נוספים בממשלה כדי להחליף דעות בנושאים אזוריים, כמו גם קידום זכויות אדם וחירויות יסוד. בזמן שהותו ברבאט, המזכיר גם יפגוש את יורש העצר של אבו דאבי, שייח' מוחמד בן זאיד אל-נהיאן, כדי לדון בביטחון אזורי ובהתפתחויות בינלאומיות.

 לאחר מכן, המזכיר יגיע לאלג'יריה כדי להיפגש עם הנשיא עבד אלמדג'יד טבון ועם שר החוץ רמטאן למאמרה כדי לדון בביטחון ויציבות אזוריים, שיתוף פעולה מסחרי, קידום זכויות אדם וחירויות יסוד, ותחומים אחרים של דאגה הדדית. המזכיר גם יחנוך רשמית את ארצות הברית כארץ הכבוד ביריד הסחר הבינלאומי באלג'יריה, שם תיערך התערוכה הגדולה מסוגה באפריקה. הוא ייפגש עם נציגי עסקים אמריקנים כדי לדון בהעמקת הקשרים הכלכליים וקידום סחר והשקעות בין ארה"ב לאלג'יריה.

 במהלך נסיעתו, ידגיש בלינקן בפני כל המנהיגים הזרים שיפגוש כי "ארצות הברית עומדת בסולידריות עם הממשלה ועם תושבי אוקראינה מול התוקפנות של הקרמלין. נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם בעלי בריתנו ושותפינו כדי להטיל עלויות נוספות על פוטין ומאפשריו אם פוטין לא ישנה מסלול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...