"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נדחתה עתירת כחול לבן בעניין הבוטים
יו"ר ועדת הבחירות דחה את העתירה לאסור על הליכוד לממן או להפעיל חשבונות ברשתות החברתיות – מפני שלא הובאו ראיות מספקות • הליכוד: "פייק עתירה"
נדחתה העתירה // צילום: אורן בן חקון

נדחתה עתירת כחול לבן בעניין הבוטים

יו"ר ועדת הבחירות דחה את העתירה לאסור על הליכוד לממן או להפעיל חשבונות ברשתות החברתיות – מפני שלא הובאו ראיות מספקות • הליכוד: "פייק עתירה"

יהודה שלזינגר
, עודכן

יו"ר ועדת הבחירות השופט חנן מלצר דחה את עתירת כחול לבןלאסור על הליכודלממן או להפעיל חשבונות ברשתות החברתיות. העתירה, שהוגשה בעקבות "תחקיר הבוטים", נדחתה לאחר שלא הובאו "ראיות מספקות לצורך הוכחת הכוונת המסרים על ידי הליכוד".

צילום: עמי שמיר

השופט הוסיף: "מן הראוי להדגיש כיזכות הביטויהפוליטית הפרטית, לרבות זו האנונימית, מובטחת לכל גם בתקופת בחירות, ובלבד שאין היא מתממשת על דרך של התארגנות מטעם מתמודד בבחירות, או במימונו - בין במישרין ובין בעקיפין".

לצד הדחייה ציין מלצר כי "יש לתמוה על ציוצים אחדים שהקדימו לכאורה התרחשויות שפורסמו בכלי התקשורת ההמוניים, ודמו לדליפות של מידע פנים בתחום דיני ניירות הערך".

את ההחלטה סיים השופט בהערה שלפיה "במהלך תקופת הבחירות, רשת האינטרנט בכלל והרשתות החברתיות בפרט משמשות כ'כיכר עיר' חדשה ומהוות במה להחלפת רעיונות, העברת מסרים והבעת דעות – הן בשמו של הפרט והן בעילם שם. הגבלת הביטוי הפרטי הפוליטי ברשתות החברתיות תיעשה במשורה".

עורך הדין אבי הלוי שמייצג את הליכוד הגיב להחלטה: "שופט בית המשפט העליון חנן מלצר דחה את עתירת כחול לבן שהתבררה כפייק עתירה, שכן היא התבססה על פייק כתבות תחקיר של ידיעות אחרונות והניו יורק טיימס, שפורסמו בעיתוי מעורר תהיות שבוע לפני הבחירות.

"הליכוד הוכיח כי התמיכה האדירה שלה זוכים הליכוד וראש הממשלה בנימין נתניהו ברשתות החברתיות היא של אוהדים אמיתיים ושל מחנה גדול ולא של רובוטים, בוטים, פייקים ואווטרים, כפי שרשימת שמאל המתחזה למפלגת ימין טענה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...