"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
התקרבות בין ירושלים לקייב

זלנסקי ינאם לח"כים בזום בשבוע הבא; שר החוץ לפיד שוחח עם מקבילו האוקראיני: "אסירי תודה לישראל"

הסיכום הרשמי על נאום זלנסקי הושג בתום פגישה בין יו"ר הכנסת מיקי לוי לשגריר בישראל, שרק בשבוע שעבר אמר: "נאום בזום ל-10 ח"כים? לא מכובד" • שר החוץ האוקראיני: "לפיד התחייב שישראל לא תשמש מסלול עוקף סנקציות"

,עודכן
0השמעה

לא מפחד: זלנסקי מסתובב ברחובות קייב

המחלוקות שככו? חילופי מסרים חיוביים בין ישראל לאוקראינה:הנשיא זלנסקי ינאם בשבוע הבא בכנסת. כך סוכם היום (שלישי) בתום פגישה בין יו"ר הכנסת מיקי לוי לשגריר אוקראינה בישראל יבגן קורניצ'וק. על עצם קיומו של הנאוםפורסם עוד בשבוע שעבר.

על פי הודעת שגרירות אוקראינה, "ח"כ לוי הביע תמיכה באוקראינה ובעם האוקראיני בתקופה של התקפה בוטה ואגרסיבית מצד הרוסים". לא ברור אם הנאום יתקיים בחציו הראשון או השני של השבוע.

יו"ר הכנסת מיקי לוי בפגישתו עם השגריר האוקראיני,צילום: נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

כזכור, לאחר שנודע בשבוע שעבר כי המהלך ייצא אל הפועל,השגריר קורניצ'וק ביקר את העובדה שזלנסקי ינאם דרך הווידאו לחלק מחברי הכנסת. "10 ח"כים בזום זה לא מכובד", אמר השגריר במסיבת עיתונאים. חשוב להוסיף שלא ניתן לשדר את הנאום במליאה עקב השיפוצים הנערכים בזמן הפגרה.

סיימתי כעת שיחה ארוכה וטובה עם שר החוץ של אוקראינה@DmytroKulebaהשר הודה על מאמצי התיווך הישראלים ועל עמדתנו בנושא הסנקציות.
עדכנתי אותו על הסיוע ההומניטרי שישראל שלחה לאוקראינה ועל הבית חולים שדה. השר בירך על השינוי במדיניות קליטת הפליטים וסיכמנו שנשאר בקשר שוטף.pic.twitter.com/Kvt30kFNjF

— יאיר לפיד - Yair Lapid🟠 (@yairlapid)March 15, 2022

נוסף על כך, שר החוץ יאיר לפיד שוחח עם מקבילו האוקראיני דמיטרו קולבה. "סיימתי כעת שיחה ארוכה וטובה עם שר החוץ של אוקראינה, דמיטרו קולבה", נמסר מטעם השר. לדברי לפיד, "השר הודה על מאמצי התיווך הישראליים ועל עמדתנו בנושא הסנקציות. עדכנתי אותו על הסיוע ההומניטרי שישראל שלחה לאוקראינה ועל הבית חולים שדה. השר בירך על השינוי במדיניות קליטת הפליטים וסיכמנו שנישאר בקשר שוטף".

אתמול – על רקע ביקורות שנשמעות כלפי התנהלות ישראל – הצהיר לפיד כי ישראל לא תהיה "מסלול עוקף סנקציות".

In our call, FM@yairlapidassured me Israel won’t be the route for Russia to bypass sanctions. Grateful for Israel’s mediation efforts and humanitarian aid. We discussed ways of ending the war in Ukraine. Agreed that the rights of Ukrainians arriving in Israel will be respected.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)March 15, 2022

שר החוץ קולבה צייץ בחשבון הטוויטר היום: "בשיחתנו, לפיד הבטיח שישראל לא תהיה מסלול עוקף לסנקציות. אנו אסירי תודה על מאמצי התיווך ועל הסיוע ההומניטרי. דנו בדרכים לסיים את המלחמה. סיכמנו שהזכויות של האוקראינים שמגיעים לישראל יכובדו".

ההתקרבות בין קייב לירושלים מתרחשת לאחר שמאז תחילת המלחמה נחשפו המחלוקות בין הצדדים. באחת הפעמים זלנסקי אף עקץ את ראש הממשלה נפתלי בנט. הנשיא התייחס לתמונת הישראלים העטופים בדגל אוקראינה בכותל ואמר: "לא ראיתי שהוא שם על עצמו דגל אוקראינה".

השתתף בהכנת הידיעה:אריאל כהנא

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר