"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תם המשבר: שגריר ירדן יחזור לישראל

ראש המטה לביטחון לאומי ביקר בעמאן וסיכם כי ישראל תשחרר את שני העצורים, שאחת מהם חשודה בסיוע לחיזבאללה • אין התייחסות לעצור הישראלי בירדן

,עודכן
סוף למשבר: שגריר ירדן יושב לת"א. נתניהו והמלך עבדאללה (ארכיון) // צילום: קובי גדעון, לע"מ

סוף למשבר:לשכת ראש הממשלה הודיעה היום (שני) כי תשחרר את שני העצורים הירדנים, הנמצאים בשטחי ישראל.

בהודעה שיצאה מטעם לשכת רה"מ נמסר: "ירדן תחזיר בימים הקרובים את שגרירה לישראל, לאחר הסכמה שהושגה בין המדינות על העברתם לאחריות שלטונות הביטחון בירדן של שני הירדנים העצורים בישראל. ראש השב"כ סיכם עם מקבילו הירדני על סידורי הביטחון סביב שחרורם. מדינת ישראל רואה ביחסים עם ירדן אבן יסוד ביציבות במזרח התיכון ותמשיך לפעול לשימור ביטחון האזור".

ראש המטה לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, ביקר היום בירדן וניהל את המגעים המדיניים מול בכירים בממלכה הירדנית להשגת ההסכם. במקביל ניהל ראש השב"כ נדב ארגמן את המגעים הביטחוניים של הפרשה. יצוין כי בין שתי המדינות מתקיימים ערוצי קשר קבועים ודחופים מתחת לרדאר התקשורתי.

עם זאת, לא נמסרה התייחסות לעציר הישראלי.

היבא אל לבדי, העצורה הירדנית החשודה בסיוע לחיזבאללה // צילום: AP

מוקדם יותר היום צייץ בטוויטר שר החוץ הירדני, איימן אל-ספאדי, כי שני אזרחי הממלכה העצורים בישראל, ישוחררו עד לסוף השבוע. "המהלך מתבצע לפי הוראתו של המלך עבדאללה שעשה כל מאמץ להביא לשחרורם", כתב.

בשבוע שעברהמשבר מול ירדןהחריף סביב מעצרה המנהלי של היבא אל-לבדי שנעצרה בחודש אוגוסט, החזרת השגריר מתל אביב לעמאן ומעצר הישראלי שעבר את הגבול לשטח הממלכה.

בסוף השבוע שעבר פונתה העצורה בת ה-32 לבית החולים בני ציון לאחר שחשה ברע, זאת בהמשך לכך שהועברה במהלך סוף השבוע לבית החולים רמב"ם לאחר שמצבה הבריאותי הידרדר בעקבות שביתת רעב. בתום הטיפול היא הושבה לבית המעצר קישון. אל-לבדי חשודה בפעילות פח"עית ומגע עם סוכן זר. הקונסול הירדני ביקר אותה לאחרונה והיא נפגשה גם עם עורך דינה.

חבר הפרלמנט הירדני ח'ליל עטיה דרש מהממשלה למנוע את שחרורו של העציר הישראלי. לדבריו, יש לעכב את שחרורו של הישראלי עד שחרורם של שני האסירים הירדנים. עטיה הדגיש כי כניסתו של הישראלי לירדן מהווה הפרת חוק. "אנחנו תומכים בהחלטת הממשלה ומפצירים בה לנקוט צעד חיוני כדי ללחוץ על ישראל".

הפגנה במזרח ירושלים לשחרורה של אל-לבדי // צילום: AP

בחשבון הטוויטר של אל-לבדי ברשתות החברתיות, שחשף בלוג המודיעין "אינטלי טיימס", הביעה הצעירה הזדהות עם בכיר חיזבאללה עימאד מורנייה, ימים בודדים לפני מעצרה. בנוסף, לאחר הרצח המזעזע של דביר שורק ז"ל, שיתפה הצעירה את תמונתו וכתבה: "אינכם חסינים בפני עונש, שהרי הגדה לובשת היום את בגדיה העתיקים, והאדמה שתבער מתחתכם לא תשקוט". בנוסף, שיבחה אל-לבדי את הפיגוע בשער הברזל בעיר העתיקה בירושלים, שבו שני קטיניםניסו לרצוח שוטר ונוטרלו.

אל-לבדי שבתה רעב יותר מ-35 יום במחאה על מעצרה המנהלי בחשד לסיוע לארגון טרור. בתקשורת הירדנית נשמעו הכחשות גורפות מצד בני משפחתה על כך שהעבירה מידע על חיזבאללה, והובע חשש כבד למצבה הבריאותי.

האזרחית הירדנית נעצרה ב-20 באוגוסט במעבר אלנבי. היא עשתה את דרכה לאירוע של קרוב משפחתה הפלשתינית בעיירה יעבד. אל-לבדי, עבדה בראיית חשבון בירדן ובאיחוד האמירויות לאחר שסיימה את לימודיה האקדמיים באוניברסיטה בעמאן.

בהכנת הידיעה השתתפו שחר קליימן ואיציק סבן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר