שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלדנוב, פרסם היום (רביעי) תגובה להצהרת נתניהו כי יפעל להחלת ריבונות על בקעת הירדן וצפון ים המלח. בציוץ שפרסם בחשבון הטוויטר שלו רשם מלדנוב: "סיפוח שטחי C, או חלקים מהם, יהרוס את הסיכוי לחידוש המו"מ בין ישראלים לפלשתינים והסיכוי לקידום שלום אזורי. הדבר יהרוס את את פתרון שתי המדינות".
דוד אלחייני, ראש מועצת יש"ע וראש מועצה אזורית בקעת הירדן, הגיב לדבריו של שליח האו"ם ואמר: "או"ם שמום והמבין יבין".
כזכור, בחודש ספטמבר האחרון הודיע ראש הממשלה נתניהו, במהלך מסיבת עיתונאים מיוחדת, שאם יבחר שוב ויקים את הממשלה הוא יחיל את הריבונות הישראלית בבקעת הירדן. מאז חזר על כוונתו במספר הזדמנויות.
רבים על הסיפוח
אתמול נרשם קרב עקיצות סביב סוגיית סיפוח בקעת הירדן בין יו"ר כחול לבן, בני גנץ, לנתניהו. המועמד לראשות הממשלה בני גנץ הצהיר אתמול כי יפעל להחלת הריבונות בבקעה לאחר הבחירות, ואילו נתניהו עקץ אותו בחזרה ואמר: "למה לחכות לאחרי הבחירות אם אפשר להחיל ריבונות על בקעת הירדן כבר עכשיו, בהסכמה רחבה בכנסת?"
בנוסף תקף נתניהו את גנץ על התלות שלו לכאורה ברשימה המשותפת "בני גנץ, אני מצפה לתשובתך עוד הערב, אלא אם אחמד טיבי שם לך וטו".
גנץ השיב לדברי נתניהו: "קודם נדון בחסינות, אח"כ ננהל את החלת הריבונות". מוקדם יותר יו"ר מפלגת כחול לבן סייר במועצה האזורית מגילות צפון ים המלח בבקעת הירדן, יחד עם חבר הנהגת כחול לבן, שר הביטחון לשעבר ח"כ משה (בוגי) יעלון, ראש המועצה אריה כהן וחברי הכנסת אורנה ברביבאי, יועז הנדל ואלון שוסטר.
"זה הביקור השני אולי השלישי שלנו בבקעת הירדן, ואנחנו חוזרים וקובעים שבקעת הירדן היא חומת המגן המזרחית של מדינת ישראל בכל תרחיש עתידי", קבע גנץ והדגיש כי "ממשלות שדנו בעבר על להחזיר אותה עשו טעות אסטרטגית ביטחונית חמורה. אנחנו רואים את חבל הארץ הזה כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל".
בנט על יוזמת סיפוח הבקעה: "רק המעשים יקבעו"
במפלגות הקואליציה הביעו אתמול תמיכה בכוונת ראש הממשלה בנימין נתניהו לאשר בכנסת את חוק החלת הריבונות הישראלית על בקעת הירדן.
שר הביטחון, נפתלי בנט, אמר הבוקר: "הדיבורים על החלת הריבונות בבקעת הירדן, בשומרון וביהודה הם מבורכים. אך אלו, כאמור, בינתיים רק דיבורים. המבחן היחיד הוא המעשה: אני קורא לראש הממשלה להביא להצבעת הממשלה ביום ראשון הקרוב צו להחלת הריבונות, ואחר כך להביא את הצו לאישור הכנסת ביום שלישי. רק מעשים בפועל יקבעו".
יו"ר ש"ס ושר הפנים, אריה דרעי, ציין: "סיעת ש"ס בראשותי תתמוך בחוק ובכל החלטה ויוזמה להחלת ריבונות בבקעת הירדן ובהתיישבות ביהודה ושומרון. זו נחלת אבותינו שהובטחה לעם ישראל מדורי דורות. נמשיך לפעול בכל כוחנו לביסוס אחיזתנו בארץ ישראל ולחיזוק ההתיישבות היהודית בבקעה וביהודה ושומרון".
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, תקף מנגד את ראש הממשלה בפוסט שפרסם בפייסבוק והאשים אותו בספין: " אדוני ראש הממשלה, עכשיו ברור יותר מאי פעם שאין לך שום קשר לא לימין ולא לשמאל. בקעת הירדן מעניינת אותך כקליפת השום. הדבר היחיד שמעניין אותך זו חסינות. אבל, מעבר לחסינות ולכל הספינים יש כאן מדינה. אתה מכהן כראש ממשלה ברצף משנת 2009, ומשום מה למעלה מעשור לא שמעתי אותך מדבר כל כך הרבה על להחיל ריבונות על בקעת הירדן, שלא נאמר עושה פעולה כלשהי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו