"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גורמים מדיניים: "ימים היסטוריים לפנינו - גבולותיה של ישראל עשויים להשתנות"
בצמרת המדינית של ישראל קיבלו בהתלהבות את תוכנית המאה המסתמנת של ממשל טראמפ • ההערכה היא שהפלשתינים ידחו את התוכנית - וייפתח פתח לסיפוח חלקי ביהודה ושומרון • "רעיון המדינה הפלשתינית עשוי למות בקרוב" • חשש מהתלקחות בגדה ומהשלכות קשות על השלום עם ירדן
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, אבו מאזן // צילום: אלכס קולומויסקי, מישל דוט קום

גורמים מדיניים: "ימים היסטוריים לפנינו - גבולותיה של ישראל עשויים להשתנות"

בצמרת המדינית של ישראל קיבלו בהתלהבות את תוכנית המאה המסתמנת של ממשל טראמפ • ההערכה היא שהפלשתינים ידחו את התוכנית - וייפתח פתח לסיפוח חלקי ביהודה ושומרון • "רעיון המדינה הפלשתינית עשוי למות בקרוב" • חשש מהתלקחות בגדה ומהשלכות קשות על השלום עם ירדן

אריאל כהנא
, עודכן

התלהבות יוצאת דופן ותחושה של משק כנפי ההיסטוריה אוחזת בצמרת המדינית של ישראל לקראתהשקת תכנית השלום האמריקנית. סגן נשיא ארה"ב מייק פנס נפגש הערב (חמישי) עם ראש הממשלה נתניהו בשגרירות האמריקנית בירושלים והזמין אותו ואת יו"ר כחול לבן בני גנץ (שלא נכח במקום) לוושינגטון. בד בבד, הודיע הבית הלבן כי הנשיא טראמפמזמין את נתניהו ואת גנץלטקס שיתקיים ביום שלישי הבא בבית הלבן. שני האישים נענו להזמנה.

גורמים מדיניים בכירים אומרים כי מהרגע שהרשות הפלשתינית תסרב לאמץ את התכנית או להיענות ולו לחלק מהתנאים שהיא כוללת, יפתח בפני ישראל חלון הזדמנויות היסטורי. לדבריהם, אנחנו ניצבים בפני ימים היסטוריים בסדר גודל של מלחמת ששת הימים, משום שגבולותיה של מדינת ישראל עשויים להשתנות - אם הממשלה תקבל את ההחלטות הנדרשות. הם הוסיפו, כי אם ישראל תחיל ריבונותה כפי שיאפשר לה הממשל, משמעות הדבר מות רעיון המדינה הפלשתינית ו"מכת מוות על התנועה הלאומית הפלשתינית".

לדברי אחד הגורמים,ישראל למעשה לא נדרשת לשלם דברבמסגרת העסקה, אך מקבלת המון. על פי המידע שיש כרגע בישראל, הממשל לא מצפה מישראל להכיר כעת במדינה פלשתינית אלא רק להביע נכונות לדון על כך בעתיד, ורק אם הפלשתינים ייענו לתנאים האמריקנים – דבר שלא צפוי לקרות.

על פי הגורמים המדיניים הבכירים, הכדור יונח בקרוב מאוד במגרשו של ראש הממשלה נתניהו. הוא זה שיחליט האם ללכת עד הסוף עם הצעת הריבונות וכבר בשבועות הקרובים להחיל ריבונות באופן המקסימלי, או להמתין עד לאחר הבחירות כאשר לא ידוע מה יהיו תוצאותיהם.

בתוך כך, בישראל מודעים לוקחים בחשבון שהיוזמה האמריקנית עלולה להביא להתחממות ביטחונית גם ביהודה ושומרון וגם בעזה. בנוסף, קיים חשש שירדן תגיב בחומרה להתפתחויות – נושא שמטופל ברגישות רבה. על רקע החשש מהידרדרות ביטחונית הנחה אמש שר הביטחון נפתלי בנט את צה"ל ומערכת הביטחון להיערך לכל התפתחות בשטח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...