"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הערבים צריכים לתמוך בתוכנית של טראמפ

גם הפלשתינים המתונים חוששים משחיקתו של פתרון שתי המדינות • הצדדים בסכסוך צריכים לאמץ את התוכנית, במיידי או בהדרגה, בתמיכת מדינות ערב • דעה

,עודכן
טראמפ (מימין) ונתניהו בזמן הצגת תוכנית המאה, צילום: אי.פי.אי

אני נמנה עם מספר לא מבוטל של ערבים המאמינים כי ראוי לתת הזדמנות לתוכנית השלום של טראמפ - אם כי אני די בודד בתמיכה הפומבית. מכריי האמריקנים מזלזלים באדריכלי התוכנית ובראשם ג'ארד קושנר.

הם רואים בהם צעירים לא מנוסים לצורך גיבוש פתרון בר קיימא. מרבית מכריי הישראלים מטילים ספק באפשרות שתוכנית המתחשבת בדרישות הביטחון המינימליות של ישראל תזכה להסכמה פלשתינית. באשר לחבריי הפלשתינים, גם אלה המתונים, חוששים משחיקתו של פתרון שתי המדינות על ידי הנהגה אמריקנית הידועה בזיקתה למתנחלים.

היסטוריה בבית הלבן: טראמפ ונתניהו הציגו את תוכנית המאה // צילום: דוברות הבית הלבן

עיקרי התוכנית מבטלים כמה מחששותיהם המרכזיים של מלעיזיה, והשקתה מעלה כמה הישגים שלא ניתן לייחס ליוזמות שלום קודמות. למען הדורות הבאים של ישראלים ופלשתינים, צריך העולם כולו לקוות ולפעול למען הצלחת התוכנית.

המזהירים מפני השחיקה של המחויבות האמריקנית לפתרון שתי מדינות, יש כעת אישוש חד־משמעי למחויבות זו ותוכנית מעשית להשגתה. המכשול המשמעותי ביותר בפני חלום המדינה הפלשתינית היה מאז ומעולם כישלונם של הפלשתינים להקים תשתית אזרחית, כלכלית ותרבותית פעילה.

לכן הענקת ארבע שנים שיאפשרו לפלשתינים לפעול להשגת יעדים אלה, כפי שמציעה תוכנית טראמפ, היא הצעה פרגמטית. יתרה מזאת, שום הצעת שלום קודמת לא הרחיקה לכת בניסוח תוכנית לטיפוח הכלכלה והחברה האזרחית של הפלשתינים.

העובדה שהסדנה הכלכלית בשנה שעברה התכנסה בבירה ערבית ונשאה בחובה הבטחות לתמיכה כספית נדיבה מצד ערב הסעודית ומדינות אחרות היתה חסרת תקדים. למרות התחזיות שמדינות ערב ירחיקו עצמן מהאירוע, נכחו שגרירי איחוד האמירויות, בחריין ועומן בטקס השקת התוכנית.

אין זה מפתיע שאף גורם סעודי לא השתתף באירוע. אך מעטים מטילים ספק בכך שמלכה העתידי של הממלכה פועל יד ביד עם ממשל טראמפ גם בנושא תוכנית השלום. זוהי התוכנית הראשונה השוללת באופן חד־משמעי את "זכות השיבה" של הפליטים הפלשתינים שתביא את קץ המדינה היהודית בדרך של הנדסה דמוגרפית.

עוד בנושא:

תכנית המאה נחשפה

ה-BDS בבריטניה יאבק ב״עסקת המאה״

תוכנית המאה: העולם הערבי נגד הפלשתינים

תוכנית המאה: "סוגיית הריבונות תבורר מול הממשל"

זוהי גם התוכנית הראשונה הקוראת לפירוק חמאס מנשקו ומעמידה מתווה ויתורים טריטוריאליים שיגן על ישראל משידור חוזר של פיגועי ההתאבדות הרבים שבאו בעקבות הסכמי אוסלו. אין מדובר כאן בסדר יום של המיעוט בישראל, אלא ביעדים מוסכמים של הזרם המרכזי בפוליטיקה הישראלית. כך שמדובר בתוכנית מציאותית להפליא בהשוואה לקודמותיה.

על פי סקרי דעת קהל בין הפלשתינים, קיימת גישה מציאותית יותר כלפי הסכסוך. אף כי המצדדים בסרבנות עדיין נמצאים בעמדות הכוח, הצעירים מביעים עניין רב בפיתוח כלכלי, נאבקים בשחיתות השלטונית ומוכנים למעורבות חיצונית להשגת מטרות אלה. גם צעירי עזה פונים יותר ויותר נגד חמאס ויברכו על שינויים בהנהגה. כל הצדדים בסכסוך צריכים לאמץ אותה מיידית או בהדרגה ובתמיכת מדינות ערב ומדינות המערב.

הכותב הוא מו"ל תושב מרוקו, בעל טור דעה וחבר בוועדה המייעצת הבינלאומית של מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון (JISS)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר