"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בדרך לסגר: ישראל מציעה למכירה את מכונות ההנשמה שרכשה

למרות העלייה בתחלואה, ל"ישראל היום" נודע שהמדינה פועלת למכירת מכונות ההנשמה שנקנו בגל הראשון • "לא נגיע למספר אסטרונומי של 5,000 מונשמים" • משרד הבריאות: "אנו עומדים ביעדי הממשלה ובודקים אפשרויות מכירה וסיוע למדינות בשל עודפי רכש"

,עודכן
צילום: לירון מולדובן // ישראל תמכור את מכונות ההנשמה שרכשה?

יותר מדי מכונות הנשמה?בעוד מדינת ישראל צועדת לעברסגר מלאומערכת הבריאותמניפה "דגל אדום", ל"ישראל היום" נודע כי משרדי הבריאות והחוץ מנסים למכור מכונות הנשמה שנרכשו בגל הראשון ונותרו ללא שימוש.

מדובר במכונות הנשמה שעליהן שולמה מקדמה כספית, הן עדיין נמצאות בסין וטרם הגיעו לישראל, אך בקרב הגורמים הרשמיים יש מסקנה שעל פי מצב המונשמים היום, לא נגיע למספר אסטרונומי של 5,000 מונשמים, ועל כן מבקשת המדינה למכור את המכונות, שעליהן היא שילמה מקדמה.

כאמור, ישראל לא יכולה לבטל את החוזים שעליהם כבר חתמה, ולכן היא מנסה למכור את המכונות למדינות אחרות ובכך למנוע פגיעה כלכלית. כמו כן, הצוותים הרפואיים בבתי חולים סובלים כבר כעת מעומס חמור וממחסור בכוח אדם, בעוד מספר המונשמים עומד על כ-140. מכאן עולה השאלה - האם יש בכלל מי שיפעיל את כל מכונות ההנשמה שנרכשו?

ניסיון המכירה נעשה על ידי משרד הבריאות ובתיווך של משרד החוץ. במשרד הבריאות מאשרים את הפרסום ואומרים: "מדינת ישראל מטייבת את המלאים שברשותה, אנו עומדים ביעדים שאותם הציבה הממשלה ובודקים אפשרות למכירה וסיוע למדינות חברות בשל עודפי רכש".

ממשרד החוץ נמסר כי "מדינת ישראל נערכה בשלב הראשון של משבר הקורונה לתרחישים קיצוניים ורכשה ציוד רפואי כדי שלא יהיה מצב של מחסור בציוד רפואי לטובת אזרחי מדינת ישראל. כעת משרד הבריאות מטייב ומצייד את מערכת הבריאות במכונות ההנשמה הטובות ביותר. עדיין קיים חוסר בעולם, ולכן את הציוד העודף אנו מציעים למכירה לטובת מדינות אחרות, כדי שיוכלו להצטייד לטובת אזרחי מדינותיהם שלהם".

כזכור, בחודש מרץ השנה, במסגרת הגל הראשון נערכה המדינה להנשמה של 5,000 חולי קורונה למקרה הצורך. מנכ"ל משרד הבריאות דאז, משה בר סימן טוב, דיווח לוועדות הכנסת כי בבתי החולים היה מלאי של 1,500 מכונות זמינות ושמישות ויש עוד בין 800 ל-900 מכונות ברשות הצבא, ועוד 70 במגזר הפרטי. ראש המוסד, יוסי כהן, הופקד על הבאת ציוד רפואי נוסף, ועל פי פרסומים שונים הצליח לרכוש עבור ישראל עוד כ-3,500 מכונות הנשמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר