שר החוץ יאיר לפיד ושר הביטחון בני גנץ הודיעו הערב (שישי) על כך שבכוונתם להניח על שולחן הממשלה הצעה להקמת ועדת חקירה ממלכתית שתעסוק ברכש כלי השיט בחיל הים (המכונה פרשת הצוללות), ביום ראשון הקרוב.
גנץ כתב בהודעה המשותפת כי "הקמת ועדת החקירה היא מהלך הכרחי לשמירה על ביטחון ישראל. מדובר בצורך לאומי, ואני מודה לראש הממשלה, שר החוץ, שר המשפטים וכלל הגורמים שתומכים בהעלאת הצעת ההחלטה", ולפיד הוסיף "הבטחנו לציבור הישראלי שלא נוותר על חקירת הפרשה - וקיימנו. פרשת הצוללות וכלי השיט, היא פרשת השחיתות הביטחונית החמורה בתולדות ישראל ונדרש להפוך כל אבן כדי להגיע לחקר האמת, זו המחויבות שלנו כלפי חיילי צה"ל, כלפי אזרחי ישראל".
כזכור, תחילת הפרשה הייתה בעת שהתגלה כי בכירים בדימוס בחיל הים קיבלו הטבות מחברת טינסקרופ הגרמנית תמורת העדפת כלי שיט תוצרת ענקית המתכת במכרזים. בתחילה ניסו גורמים במערכת הפוליטית לקשר בין הפרשה לבין בכירים במערכת המדינית, אך הפרקליטות האשימה רק גורמים פרטיים וקצינים לשעבר בחיל, ואף סגרה חלק מהתיקים שנחקרו.
יש לציין כי לאחרונה פעילי התנועה לאיכות השלטון הפגינו מול בתי גנץ ולפיד במטרה להפעיל לחץ על שניהם להביא לפתיחת החקירה.
בליכוד תקפו את ההחלטה ואמרו כי "בשעה שהממשלה הזאת מורידה את המדינה למצולות היא מנסה להסיט את תשומת הלב של הציבור במחזור של עוד חקירת סרק. הציבור רואה את הכישלון והממשלה הזאת תוחלף במהירות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו