"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שגרירות שלישית בירושלים - גם קוסובו פתחה נציגות: "כבוד גדול"
המדינה הבלקנית הקטנה שרק לפני חודש כוננה יחסים דיפלומטיים עם שיראל תפתח את שגרירותה בבירה בטקס במעמד בכירי משרד החוץ
שגרירת קוסובו בירושלים // שגרירת קוסובו בירושלים

שגרירות שלישית בירושלים - גם קוסובו פתחה נציגות: "כבוד גדול"

המדינה הבלקנית הקטנה שרק לפני חודש כוננה יחסים דיפלומטיים עם שיראל תפתח את שגרירותה בבירה בטקס במעמד בכירי משרד החוץ

אריאל כהנא
, עודכן

שגרירות שלישית בירושלים. אינס דמירי, השגרירה הקוסוברית הראשונה לישראל, חנכה באופן רשמי את המתחם במרכז הבירה. בהודעת טוויטר כתבה כי "לפתוח את השגרירות ולשרת בגאווה את מדינתי בישראל זהו הכבוד הגדול בחיי".

מחר ייערך טקס הפתיחה הרשמי של השגרירות, במעמד בכירי משרד החוץ. בכך קוסובו מצטרפת לארה"ב ולגואטמלה, שהעלו לפני כשלוש שנים את השגרירויות שלהן לבירת ישראל, והיא גם המדינה המוסלמית הראשונה העושה זאת. נוסף על שגרירויות, נפתחה בירושלים בשבוע שעבר שלוחת השגרירות של צ'כיה, ומשרדים רשמיים דומים בבירה מפעילות הונגריה ואוסטרליה.

כינון הקשרים בין ישראל לקוסובו הוא פועל יוצא של הסכמי אברהם, שהחלו בתקופת הנשיא טראמפ. ישראל נמנעה עד כה מהכרה בקוסובו בשל שורה ארוכה של סיבות. אחת הסיבות לרגישות בעניין ההכרה בקוסובו היא הרצון שלא להתעמת עם סרביה, יריבתה ההיסטורית של קוסובו, שאמורה בעצמה לפתוח שגרירות בירושלים בחודשים הקרובים. במשרד החוץ ציינו אתמול כי סרביה הבהירה לישראל שהיא מחויבת להודעתה על העלאת השגרירות לירושלים.

בטקס יוצא דופן לפני חודש ישראל והמדינה הבלקנית הקטנה קוסובו כוננו ביניהן קשרים דיפלומטיים. שר החוץ אשכנזי אמר כי "כינון היחסים בין ישראל לקוסובו הוא צעד היסטורי חשוב ומרגש, המשקף את השינויים הרבים שחווה האזור בחודשים האחרונים".

שרת החוץ של קוסובו, מליסה חרדינאי, שדיברה ממשרד החוץ בפרשטינה, אמרה כי "ישראל הופכת להיות המדינה ה־117 שמכירה בקוסובו כמדינה עצמאית, והדבר לא היה מתאפשר לולא ברכתה ותמיכתה החזקה של ארה"ב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...