"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתן כהנא: "העיסוק בקונסוליה לפלשתינים נובע מהפריימריז בליכוד"

השר לשירותי דת, שנחשב למקורב ביותר לרה"מ בנט, התייחס לסוגיה במהלך הצבעת אי אמון בכנסת ואמר כי אין מקום לפתיחת המוסד: "מקיימים את הדיאלוג עם ארה"ב בדיסקרטיות"

,עודכן
0השמעה
השר מתן כהנא, צילום: אורן בן חקון

השר לשירותי דת מתן כהנא, הנחשב לשר המקורב ביותר לראש הממשלה נפתלי בנט, התייצב היום (שני) במליאת הכנסת, וקרא לחברי המשכן שלא לתמוך בהצעת אי האמון שהגישה האופוזיציה בעקבות כוונת ארה"בלפתוח מחדש את הקונסוליה לפלשתינים בירושלים- שנסגרה ב-2017 תחת ממשל טראמפ.

בנאום מעל הדוכן קשר כהנא את העיסוק בסוגיה להליכים פוליטיים באופוזיציה, וטען: "אנו מתרשמים כי עיקר העיסוק בנושא לאחרונה נובע מהפריימריז בליכוד, ומרצונם של אנשים להפוך את העניין לאישיו. חבל, הרעש התקשורתי בשעה זו רק מזיק לאינטרס הישראלי".

מבנה הקונסוליה לפלשתינים ברחוב אגרון, ירושלים,צילום: אורן בן חקון

כהנא התייחס לסוגיה בכלליות, ואמר כי בישראל מתנגדים לפתיחת הקונסוליה, אך מעבירים את התנגדותם לממשל האמריקני בדלתיים סגורות ולא יוצרים עימותים פומביים עימם. "ב-יולי 1980 נקבע בחוק יסוד שירושלים היא בירת מדינת ישראל", אמר השר, "בדצמבר 2017 הכיר הממשל האמריקני הקודם בירושלים כבירת מדינת ישראל. הכרה שאומצה גם על ידי הממשל הנוכחי.

"לכן, עמדתם של ראש הממשלה ושר החוץ - היא שאין מקום לקונסוליה אמריקנית שמעניקה שירותים לפלשתינים, בירושלים. המצב שבו משך עשרות שנים, כולל בתקופת ראש הממשלה הקודם, פעלה קונסוליה כזאת בעיר וניהלה משם פעילות מדינית ענפה מול הפלסטינים, היא אנומליה שאין לחזור אליה. העמדה הזאת הובעה בפני האמריקנים מספר פעמים. טיב יחסינו עם האמריקנים הוא כזה, שאנחנו מעדיפים לנהל את אי ההסכמות בינינו בצורה שקטה ודיסקרטית", סיים השר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר