ההבטחה לבנט תחכה: הקונגרס מעכב מימון לכיפת ברזל, לפיד הרגיע: "דחייה טכנית"

אולטימטום של חברי קונגרס אנטי ישראליים עצר מימון של מיליארד דולר לטילים של מערכת היירוט • הנשיא ביידן הבטיח לרה"מ בנט בפגישה של השניים להעביר את התקציב המיוחד • ההערכה היא שבכל מקרה המימון יועבר בקרוב • נציגים דמוקרטים אחרים הודיעו שיפעלו כדי להחזיר את המימון

טילי כיפת ברזל בשמי אשקלון, צילום: רויטרס

אולטימטום של קבוצת חברי קונגרס אנטי ישראליים הביא היום (שלישי) לדחייה במימון של מיליארד דולר לחידוש המלאי הישראלי של טילי כיפת ברזל. כזכור, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, התחייב בפני ראש הממשלה בנט כי בעקבות מבצע שומר החומות הממשל יתמוך בהעברת תקציב מיוחד לישראל, שיאפשר לה לממן ייצור של מאות מיירטים חדשים. יצוין כי ההחלטה על דחיית הסיוע אינה סופית ובכל מקרה ההערכה היא שהתקציב יועבר בהמשך. במפלגה הרפובליקנית מתחו ביקורת חריפה על הדמוקרטים. חברי קונגרס וסנטורים טענו כי ממשל ביידן מפקיר את בני בריתו בישראל.

בתוך כך, שר החוץ  לפיד שוחח הערב עם סטני הוייר, מנהיג הרוב בבית הנבחרים. בשיחה עלה כי מדובר בדחייה טכנית שנבעה מהויכוח בקונגרס סביב תקרת הגרעון בתקציב האמריקאי. הוייר חזר על המחוייבות בפני ממשלת ישראל שתקציב הסיוע עבור כיפת ברזל יועבר בזמן הקרוב.

הקונגרס בוושינגטון, בימים האחרונים מצביעים בבית הנבחרים על התקציב,

העברת התקציב כרוכה באישור הקונגרס האמריקני, שבימים אלה דן בתקציב האמריקני לשנת 2022. חברות הקונגרס האנטי ישראליות, בראשות אלכסנדריה אוקזסיו קורטז, ראשידה טאליב ואילהן עומר, ואחרים, איימו כי לא יתמכו בתקציב אם ישראל תקבל את התקציב המיוחד. עמדתן עוררה זעם בקרב עמיתיהן למפלגה. כך למשל, חבר הקונגרס טד דויטש מהמפלגה הדמוקרטית, כתב כי ימשיך להיאבק על החזרת התקציב. "כיפת ברזל היא מערכת הגנה המשמשת את אחד מבני בריתנו הקרובים ביותר להצלת חיי אזרח. צריך לחדש אותו כי אלפי רקטות נורו על ידי מחבלי חמאס השולטים בעזה. ראו בכך את מאבקי הנגדי החלטה זו".

הנשיא ביידן וראש הממשלה בנט בחדר הסגלגל // צילום: אי.אף.פי, אי.אף.פי

גם חבר הקונגרס, ריצ' טורס מניו יורק, מהכוכבים העולים בקרב הדמוקרטים, מתח ביקורת על ההחלטה ואמר כי "מערכת הגנה מפני טילים (כלומר כיפת ברזל) מגנה על אזרחים מפני טילים. מכאן שמה. רק ביקום הפוך מבחינה מוסרית היא תחשב כדבר שבמחלוקת".

הסנטור טד קרוז אמר על ההחלטה: "טרגדיה. מנהיגות הדמוקרטיים נכנעת לשמאל האנטישמי. הם שונאים את ישראל עד כדי כל שהם גוזלים מיליארד דולר למימון כיפת ברזל – מערכת שמגנה על אינספור אזרחים חפים מפשע מפני רקטות חמאס. האם יהיה דמוקרטי בעל אומץ להוקיע את המהלך?"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר