הביקור של ראש הממשלה נפתלי בנט בארה"ב ופגישתו עם הנשיא האמריקני ג'ו ביידן אמנם שווקו על-ידי שני הצדדים כהצלחה משמעותית, עם תמונות שמראות את החברות ההדדית בין המנהיגים כשהם שותים קפה ומשבחים זה את זה כשהם שופעים חיוכים ומחמאות, אך נראה כי עבור התקשורת המקומית בארה"ב הפסגה הייתה לא יותר מסיפור צד לעלילה הדרמטית באפגניסטן, ואפילו ברמה הוויזואלית, התקשורת האמריקנית ציוותה בין שני הסיפורים בעמודי החדשות.
ב"ניו יורק טיימס", העיתון החשוב ביותר בארה"ב בקרב חוגים ליברלים ופרוגרסיבים במפלגתו של ביידן, הקדישו בגיליון יום שבת אמנם טור צד שלם לאורך כל העמוד, אך רק על טור אחד וללא תמונה. כמו כן, מבחינת העיצוב, היה ברור שהעורכים של העיתון ראו בו ספיח של הדרמה שהתחוללה בשבועות האחרונים באפגניסטן, והמשבר הקשה ביותר שממשל ביידן חווה עד כה עם הפיגוע הרצחני בקאבול.
הפגישה סוקרה לצד פרויקט נרחב על "קריסת אפגניסטן", עם הכותרת שהתמקדה במה שאמר ביידן: "הנשיא העלה על נס את 'השותפות' עם ישראל". אפשר לומר שבחירת העיצוב די משקפת את חלוקת הקשב של הממשל ושל התקשורת בכל הנוגע לביקור של בנט, שעדיין נתפס כאלמוני יחסית לקודמו בנימין נתניהו בקרב הציבוריות האמריקנית, ואינו מזוהה באופן מובהק עם הרפובליקנים כמו קודמו. ה"ניו יורק טיימס" גם הזכיר את הביקור בהפניה בשער, לצד כתבה על רובוטים. ההפניה נוסחה בלקוניות: "המנהיג הישראלי מבקר את ביידן".
הצהרות ביידן ובנט בבית הלבן: "חייבים לעצור את התוקפנות האיראנית" // צילום: איתי בית-און/לע"מ, סאונד: בן פרץ/לע"מ
לעומת זאת, בוושינגטון פוסט הקדישו בגיליון יום שבת מיקום מכובד על חצי עמוד, מעל כתבה על החללים האמריקנים בפיגוע באפגניסטן. העיתון, שנחשב לעיתון החשוב ביותר בבירה האמריקנית ולמעשה קובע את סדר היום בעיר, נתן את הכותרת הפרשנית: "יש אתחול מחדש, הגם שרק ברמה הסימבולית, ביחסים בין ארה"ב לישראל".
העיתון השמרני החשוב בארה"ב, ה"וול סטריט ג'ורנל", נתן לבנט יותר כבוד משני העיתונים הליברלים, עם ידיעה בעמוד קדמי יחסית והדהוד המסר של בנט על כך שבא לוושינגטון כדי "ללחוץ על ביידן בנוגע לשיחות עם איראן", ועם תמונה שאמורה לשקף את הניסיון של בנט לעשות זאת בשפת הגוף שלו בחדר הסגלגל. מתחת לכתבה על בנט - כתבה גדולה ותמונה על כלבים שרוכבים על בעליהם בקורונה. גם ההפניה בשער של העיתון הייתה יחסית מודגשת (השלישית מלמעלה) וציינה את המאמצים של בנט "להפסיק את הניסיונות להחיות את הסכם הגרעין".
בנט כאמור שומר שבת, כך שסביר שאם היה יכול היה מתראיין לאחר הפגישה ברשתות השונות כדי להגביר את החשיפה שלו בארה"ב. עם זאת, סביר שגם ראיונות אלו היו נדחקים אל השוליים לאור המשבר הקשה באפגניסטן - החמור ביותר בתקופת ביידן והקשה ביותר באפגניסטן מאז לפחות עשור.
בנט ערך קבלת שבת ביום שישי לצוותי העיתונאים, השגרירות והאבטחה שנאלצו להישאר כמוהו באופן בלתי מתוכנן בבירה האמריקנית. הוא נשא שני דברי תורה רגע לפני ארוחת השבת, שבה שיתף בסיפורים על איך הוא רואה את תפקיד המנהיג, עם הקבלות לסיפורי התנ"ך. הוא סיפר גם שהזמין 4 ספרים כדי שיוכל למלא את הזמן במהלך השבת. בנט גם השתתף בתפילות קבלת השבת כשהוא ממוקם במרכז קבוצת המתפללים, שכללה עיתונאים ואנשים מהשגרירות, וגם לחץ ידיים אישית לחלק מהעיתונאים כדי להציג את עצמו, ושוחח איתם ארוכות במהלך הארוכה. ביום שבת היה אמור להשתתף בתפילות לאורך היום בבית כנסת מאולתר שהכינו עבורו באחת הקומות של המלון, עם ספר תורה שהושג בסיוע חב"ד והשגרירות הישראלית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו