דובר משרד החוץ האיראני התייחס היום (שני) להאשמות של ארצות הברית, בריטניה ורומניה לפיהם איראן מעורבת בתקיפת אוניית המסחר "מרסר סטריט" מול חופי עומאן ואמר כי הן "חסרות בסיס ופרובוקטיביות". כמו כן, הוא איים כי איראן תגיב לכל פעולה שתכוון נגדה באופן "נחרץ ומיידי". זמן קצר לאחר פרסום ההודעה, שגריר איראן בבריטניה זומן לשיחת נזיפה במשרד החוץ הבריטי.
סעיד חטיבזאדה, דובר משרד החוץ האיראני התייחס לאירועים בשידורי הטלוויזיה במדינה ואמר כי "הרפובליקה האסלאמית של איראן לא חוששת להגן על ביטחונה ועל האינטרסים הלאומיים שלה ותגיב באופן נחרץ ועוצמתי לכל הרפתקה".
מוקדם יותר היום, רומניה הצטרפה לארצות הברית ולבריטניה בגינויים נגד איראן והאשימה את הרפובליקה האסלאמית באחריות לתקיפת ספינת הסחר "מרסר סטריט", בה נהרגו אזרח בריטי ואזרח רומני.
Based on t/available info, Romania🇷🇴 strongly condemns t/Iranian drone attack against “Mercer Street”, during which a RO citizen was killed.There is no justification whatsoever 4 deliberately attacking civilians. We continue 2 coordinate w/our partners 4 an appropriate response
— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) August 2, 2021
שר החוץ הרומני, בוגדן אאורסרו, התייחס לאירועים בטוויטר וכתב: "בהתבסס על מידע נגיש, רומניה מגנה בעוצמה את מתקפת המל"ט האיראני נגד 'מרסר סטריט', במהלכה אזרח רומני נהרג".
בהמשך דבריו אמר שר החוץ הרומני כי מבחינתה של רומניה "בשום פנים ואופן אין הצדקה לתקיפה מכוונת של אזרחים", והדגיש כי רומניה לא תשב בחיבוק ידיים באומרו: "אנחנו ממשיכים בשיתוף פעולה עם השותפים שלנו כדי להכין תגובה מתאימה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו