ארדן ביקש ממושלים בארה"ב לפעול נגד "בן אנד ג'ריס"

שגריר ישראל בארה״ב ובאו״ם פנה הלילה ל-35 מושלי המדינות בהן קיימת חקיקה נגד החרמת ישראל - וביקש מהם לפעול משפטית מול חברת הגלידות המפורסמת • "לא מתקבל על הדעת שחברות אמריקאיות עם אג'נדות רדיקליות יפעלו נגד נורמליזציה ושלום"

בן & ג'ריס, צילום: Getty Images

לאור ההחלטה הדרמטית שקיבלה אתמול (שני) חברת הגלידות המפורסמת "בן אנד ג'ריס", לפיה תחרים את יהודה ושומרון - שגריר ישראל בארה״ב ובאו״ם גלעד ארדן פנה הלילה ל-35 מושלי מדינות בארה"ב. ארדן שלח אליהם מכתב דחוף, בו ביקש לפעול משפטית כנגד החברה, לאור חקיקה הקיימת במדינות אלה נגד ה-BDS והחרמת ישראל.  

השגריר ארדן במכתבו: "אני קורא לכם להתנגד להחלטת החברה ולנקוט בצעדים נגדה, כולל צעדים חוקיים ומסחריים. בשנת 2018 הצלחנו להפוך יחד את החלטת Airbnb בנוגע לחרם על ישראל, ונוכל לעשות זאת יחד גם עכשיו".

במכתבו, ביקש השגריר ממושלי המדינות לנקוט בצעדים נגד חברת הגלידות, מתוקף החוקים שנחקקו במדינות אלה בשנים האחרונות. הוא ציין כי ההחלטה הינה אנטי ישראלית המפלה לרעה את אזרחי ישראל, אך גם פוגעת באוכלוסייה הפלסטינית המתגוררת ביהודה ושומרון.

מדברי ארדן במכתבו: "בעוד מדינות ערב מבטלות את החרם על ישראל וחותמות על הסכמי שלום עם ישראל, ושיתוף הפעולה באזורנו הולך וגדל, לא מתקבל על הדעת שחברות אמריקאיות עם אג'נדות רדיקליות יצאו נגד מדיניות ארצות הברית ויפעלו נגד נורמליזציה ושלום".

עוד הוסיף השגריר: "אני מאמין שיש לנקוט בפעולת נגד מהירה ונחושה נגד כל מי שמחרים אותנו, כדי להתמודד עם פעולות כה מפלות וחסרות צדק. עלינו לעמוד מאוחדים ולהעביר מסר חד משמעי שלא נסבול התנהלות כזו של חברות מסחריות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר