תשובה לבן גביר: המסר של שגריר ארה"ב - בביקור בתורמוס עיא
מייק האקבי ביקר בכפר שבו הותקפו ונחסמו בתים פלסטיניים, בהם בית שבבעלות אזרח אמריקני • האקבי קרא להעמיד לדין את מבצעי האלימות • במהלך הביקור התייחס גם לעזה
Your browser doesn’t support HTML5 audio
שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי הגיע היום (שבת) לביקור בתורמוס עיא שבשומרון, על רקע האירועים האלימים שהתרחשו במקום בשבועות האחרונים והמצור שהוטל על בתים פלסטיניים בכפר.
האקבי נפגש עם תושבים פלסטינים, בהם משפחות של אזרחים אמריקנים. אחד הבתים שעליהם הוטל מצור נמצא בבעלות אזרח אמריקני המתגורר בארה"ב. בני משפחתו שהו בבית במהלך האירועים.
במהלך הביקור התייחס האקבי לאלימות מצד מתנחלים ואמר כי "פשיעה היא פשיעה, טרור הוא טרור". לדבריו, מי שמבצע מעשים כאלה צריך לצפות ל"השלכות חמורות". האקבי קרא להעמיד לדין את מבצעי האלימות.
הביקור בתורמוס עיא מגיע לאחר שבחודש שעבר צרו מתנחלים במשך ימים על שלושה בתים פלסטיניים בפאתי הכפר קוסרה, כאשר אחת המשפחות שהו בתוך אחד הבתים. האירועים עוררו ביקורת מצד האקבי, שכבר כינה בעבר את המתנחלים המעורבים באלימות נגד פלסטינים "טרוריסטים".
במהלך ביקורו התייחס האקבי גם לסוגיית פינוי תושבי רצועת עזה. "אני יכול לומר באופן חד-משמעי שאין תוכנית של הישראלים להעביר אנשים מעזה בניגוד לרצונם", אמר לכתבים.
דבריו נאמרו על רקע הצהרות של שרים ישראלים בנוגע לעידוד הגירת תושבים מהרצועה ובמרומזלשר איתמר בן גביר.
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
