"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"כל הקווים האדומים ייחצו": בלבנון טוענים - ישראל מתכוננת למבצע גדול

בערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד" צוטט גורם המעורה בפרטים, באומרו כי "ישראל מתכוננת לשליטה מלאה על רכס עלי טאהר" • לדבריו, העיתוי לפתיחת המבצע תלוי בארה"ב • דיווח נוסף בלבנון: אלו ההתחייבויות של ישראל וחיזבאללה לרגיעה

שחר קליימןכתב לענייני ערבים
0השמעה
הרמטכ"ל אייל זמיר ברכס הבופור , דובר צה"ל
הרמטכ"ל אייל זמיר ברכס הבופור. צילום: דובר צה"ל

על רקע ההתחממות בגזרת הלבנונית, מקור המוגדר כמעורה בפרטים אמר הבוקר (שני) לערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד" כי "כל הסימנים מצביעים על הכנה ישראלית לשליטה מלאה על רכס עלי טאהר. זה מה שמסביר את האינטנסיביות של התקיפות באזור הרכס ובעומק שלו, אפילו אתמול, כמו גם את ההפגזות הארטילריות, ההפצצות והטלת מטעני הנפץ באמצעות כטב"מים". לדברי המקור, "המסר הישראלי ברור: כל התערבות נוספת של חיזבאללה תיענה בחציית כל הקווים האדומים. נראה כי עיתוי המבצע תלוי בארה"ב".

רכס עלי טאהר בדרום לבנון, מפריד בין נהר הליטני למחוז נבטיה. בפסגת הרכס ניצב מבצר הבופור, שנכבש על ידי כוחות צה"ל. הרכס צופה על מטולה.

אילוסטרציה של תשתיות חיזבאללה בדרום לבנון// דובר צה"ל

מחויבות לרגיעה?

בתוך כך, מקור דיפלומטי אמר הבוקר בעיתון הלבנוני "נדאא אל-ווטן" כי התקיימו מגעים בדרג גבוה בין ביירות לוושינגטון כדי לרסן את ההסלמה בלבנון, והם הסתיימו בנוסח שלפיו ישראל תסתפק בתקיפות שביצעה, וחיזבאללה יימנע מנקמה על החיסול של שני המפקדים בארגון הטרור. לדברי המקור, בעקבות כך התקיימו מגעים בין הנשיא ג'וזף עאון, יו"ר הפרלמנט נביה ברי וראש הממשלה נוואף סלאם בלבנון, שהובילו למחויבות לרגיעה. ברי, שמשמש גם כיו"ר התנועה השיעית אמל, נחשב למקורב לחיזבאללה ולאיש הקשר המרכזי מולם.

על רקע זה, מקורות אמריקנים אמרו לעיתון כי המדיניות של וושינגטון עדיין מתאפיינת בגישה מעשית שמתמקדת בתפקיד המדינה הלבנונית ובמטרה של פירוק התשתית הצבאית של חיזבאללה. לדברי המקורות, הסכם המסגרת הוא תהליך הדרגתי שמשלב בין נסיגה של צה"ל מדרום לבנון לחיסול הנוכחות החמושה של חיזבאללה באופן שניתן לאמת.

עוד הדגישו הגורמים האמריקנים כי ארה"ב מתנגדת לנוכחות הצבאית בלתי מוגבלת בזמן של ישראל, ומשתמשת בהשפעה שלה כדי לחזק את מדינת לבנון ואת הצבא הלבנוני. עם זאת, בכיר אמריקני הדגיש כי מבחינת וושינגטון, חיזבאללה נותר המכשול העיקרי בפני השגת הסדרי ביטחון קבועים בין המדינות.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר