יום דרמטי בקולומביה: המדינה הפכה לשנייה בעולם, אחרי ארצות הברית, שמכירה בריבונות ישראל ברמת הגולן - החלטה ששר החוץ גדעון סער בישר עליה היום (שני). באותו היום ממש פקדה את המדינה הדרום-אמריקנית רעידת אדמה עוצמתית שגבתה עשרות הרוגים.
שר החוץ גדעון סער הודיע היום כי הודות להחלטת נשיא קולומביה אבלרדו דה לה אספרייה, המדינה מצטרפת לעמדת ארצות הברית ומכירה בריבונות ישראל בגולן.
ההכרה הגיעה בעקבות פגישה בין השניים בעיר בראנקייה שבקולומביה. "אני מודה לקולומביה ולחברי הטוב, נשיא קולומביה אבלרדו דה לה אספרייה, על החלטתו ההיסטורית", מסר סער. "בכך הוכיח נשיא קולומביה, באחת מהחלטותיו הראשונות בתפקיד, את מנהיגותו, ערכיו ומחויבותו לישראל". סער הוסיף כי ימשיך לפעול כדי שעוד מדינות יצטרפו להכרה בריבונות ישראל על הגולן, "עליו הוחל החוק הישראלי לפני 45 שנים".
לדברי סער, "ישראל היא מדינה קטנה ללא עומק אסטרטגי. גבולות בני הגנה הכרחיים עבורה כדי להבטיח את קיום העם היהודי במולדתו ההסטורית".
השר האחראי על שיקום הצפון והדרום וחבר הקבינט זאב אלקין בירך על ההישג: "מדינה נוספת מצטרפת לראשונה לעמדת ארצות הברית בהכרה בריבונות ישראלית בגולן".
חבר הכנסת לשעבר צבי האוזר, ראש היחדה למען הגולן, אמר: "אני מברך את ממשלת קולומביה על החלטתה להכיר בריבונות ישראל בגולן, ומברך את שר החוץ ומשרד החוץ על הפעילות המדינית שהביאה להישג זה. זוהי הוכחה לכך שגם בנושא הגולן, עבודה מדינית ממוקדת ונחושה יכולה להביא לתוצאות. דווקא משום כך, לצד הברכה, נכון גם ללמוד מהזדמנויות שלא הבשילו בעבר וכיצד ניתן להפיק את הלקחים הנדרשים כדי שלא להחמיץ הזדמנויות מדיניות והיסטוריות דומות בעתיד".
לדברי האוזר, "לאחר ההכרה האמריקאית וההכרה הקולומביאנית, נכון למקד כעת מאמץ מיוחד בקרב ידידותיה ובעלות בריתה המובהקות של ישראל ובראשן ארגנטינה וצ׳כיה, וכן בקרב מדינות שכבר גילו נכונות לפרוץ מוסכמות מדיניות ביחסן לישראל ולירושלים".
ואולם, באותו יום עצמו נהפכה קולומביה לזירת אסון. רעידת אדמה בעוצמה 7.4 פקדה היום את מערב המדינה, ולפי הדיווחים לפחות 47 בני אדם נהרגו ומאות מבנים קרסו.
מוקד הרעש היה בעיירה סן חוסה דל פלמר שבמחוז צ'וקו, והרעידה הורגשה בערים רבות, בהן בירת המדינה בוגוטה. נמלי תעופה הושבתו, קתדרלות ומבנים נפגעו, והרשויות ממשיכות לחלץ לכודים תחת ההריסות. הנשיא דה לה אספרייה - שהוביל את ההכרה בריבונות ישראל - הודיע כי הוא לוקח אחריות אישית על ניהול מצב החירום והורה להקים עמדת פיקוד מאוחדת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
