ראש הממשלה נתניהו העביר עמדה רשמית נגד דרישת מועצת השלום שצה"ל ינצור את האש בעזה כדי לאפשר את יישום ההסכם עליו חתמה המועצה עם חמאס.
גורמים ישראלים מאשרים בשיחה עם "היום" כי את המסר העביר נתניהו לראש מועצת השלום מלאדנוב בפגישה עמו היום (שני), לפיו ישראל לא תיסוג מהקו שתפס צה"ל ברצועה ולא תנצור את האש, שכן חמאס מתעצם כל העת ומהווה איום ישיר על צה"ל והיישובים בעוטף.
"מציאות ביטחונית מסוכנת שתכבול את ידי צה"ל". השרים סטרוק וסמוטריץ'
ל"היום" נודע כי עוד קודם לכן העביר המל"ל את כל השגות ראש הממשלה נתניהו אל מול סעיפי ההסכם למועצת השלום ולאנשיו של טראמפ, ובראשם ג'ראד קושנר, לאחר שהופצה טיוטת ההסכם.
חתימה במעמד צד אחד
בנוסף, בירושלים מוחים על כך שישראל לא הייתה צד להסכם שנחתם עם חמאס ולא ניתנה לה הזדמנות להציג את עמדתה, וכן על הפערים בין הסכם השבת החטופים לניסוח המחודש של פרטי ההסכם על ידי המועצה. המל"ל ניסח את הסתייגויות ישראל מההסכם תחת הכותרת "שאינו ישיג את פירוז חמאס" ובטענה כי הנשק יעבור מידיים פלסטיניות - לידיים פלסטיניות, ולא ייצא מהרצועה.
נתניהו אף הסתייג באזני מלאדנוב מהמנדט שניתן לכוח הבינלאומי ברצועה. במקביל, דרשו השרים בצלאל סמוטריץ ואורית סטרוק באופן פומבי את כינוס הקבינט כדי להעביר החלטה מתוקנת נגד כניסת הכוח הרב לאומי שכן המנדט שניתן לו על ידי ישראל מוגבל בהיקפו לעומת מה שהודיעה מועצת השלום.
עוד נודע כי כבר בפגישת נתניהו טראמפ, הועלתה סוגיית עזה לשולחן, אז אמר טראמפ בחדר שיש "להשאיר עיניים על הכדור" - כלומר על איראן. זו גם הסיבה שבירושלים לא טוענים למשבר מול הממשל האמריקני בסוגיה, חרף הדרישה האמריקנית מישראל לעצור, וסרובה של האחרונה כל עוד חמאס מחזיק בכוח ובנשק וממשיך להתכונן לתקוף את כוחותינו. הסעיף הראשון ליישום ההסכם - לדרישת ישראל יהיה פירוז חמאס ורק אז צה"ל ינצור אש ויסוג ולא הפוך. המסר הועבר גם לוושינגטון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו