ישראל הרשמית עוד שומרת על דממה ביחס להסכם מועצת השלום לפירוק חמאס מנשק. כבר שלושה ימים חלפו מאז נחתם ההסכם ואילו אין אף גורם רשמי שמתייחס לפערים בין ההסכם שהושג לעמדה הישראלית. לבדיקת "היום", הפערים רבים ומשמעותיים.
החיסולים נמשכים בפועל, חרף הדרישה האמריקנית לנצור אש ברצועה במהלך כל היממה האחרונה. אחד הפערים בין הכתוב בהסכם לעמדה הישראלית הוא ביחס להפעלת האש על ידי כוחות צה"ל ביחס לאיומים.
חיסול ראש חוליית צליפה של חמאס בעזה
גורם מדיני בכיר מסר הערב (ראשון) ל"היום": "צה״ל ימשיך לפעול להסרת איומים וסיכול מחבלים בחמאס ובשאר ארגוני הטרור ברצועת עזה המהווים איום מובהק (inminent threat) על יישובי העוטף ועל כוחותינו".
גורם ביטחוני בכיר אמר ל"היום" לאחר ההכרזה על ההסכם: "יש ממד מסוים של הפתעה מכך שארגון הטרור האסלאמי, שהנשק הוא הסמל שלו, מוכן למסור אותו, ולו הצהרתית. זו מהפכה. ושיהיה ברור - מה שהביא אותו לכך הוא עוצמת המכה שספג מצה"ל במהלך המלחמה. הוא ארגון מוכה, נטול נשק אסטרטגי, וגם את אהדת הציבור הוא איבד, לפחות בחלקה".
לצד זאת, קיימת דאגה הן בדרג המדיני והן בדרג הביטחוני מאופן יישום ההסכמות. משיחות עם בכירים ישראלים עולה כי אין הסכמה בסוגיית אחסון הנשק, קצב מסירתו ומי יקבל אותו. חמאס מוכן שהנשק יימסר לידיים פלסטיניות, שכן בכך הוא מרכך את הביקורת על הוויתור עליו, וגם מעריך שבעת הצורך יוכל להשתלט עליו מחדש.
למרות האופטימיות במועצת השלום, בחמאס הבהירו את הפרטים הקטנים מאחורי ההסכם והציבו שלושה תנאים מרכזיים לאחסון הנשק הכבד: נסיגה ישראלית, כניסת הוועדה הטכנוקרטית ופירוק המיליציות שסייעו לישראל.
חבר משלחת המו"מ של ארגון הטרור, ר'אזי חמד, אמר במהלך לערוץ הפרו-איראני "אל-מיאדין" כי "אחסון הנשק יהיה תחת פיקוח של הוועדה הפלסטינית (הטכנוקרטית), ולישראל לא יהיה קשר אליו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו