עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים נחתו שוב בישראל והופנו לבסיסי חיל האוויר בדרום, על רקע ההסלמה המחודשת בין ארצות הברית לאיראן והחשש כי העימות יגלוש גם לישראל כבר בימים הקרובים. הנחיתות האחרונות נרשמו בבסיסי עובדה ורמון.
תדלוק אווירי של מטוס קרב מדגם F-22 // סנטקום
על פי גורמים המעורים בפרטים, מטוסי התדלוק הופנו לבסיסי חיל האוויר בהתאם להנחיית שרת התחבורה. במקביל, בישראל ובארצות הברית מתקיימות הערכות מצב יומיות בנוגע לצורכי הצבא האמריקני ולהיערכות להמשך הלחימה מול איראן.
בישראל מעריכים כי אם המתקפה האמריקנית תתרחב וצבא ארצות הברית יידרש להגביר את נוכחות מטוסיו גם בנתב"ג, עלולות להיפגע טיסות אזרחיות רבות ואף להתבטל. לפי שעה, עיקר הפעילות האמריקנית מופנית לבסיסים הצבאיים בדרום.
הערכות מצב יומיות וחשש מהסלמה
הגעת המטוסים מצטרפת לכוננות המוגברת בישראל לנוכח החרפת העימות בין וושינגטון לטהרן. במערכת הביטחון מקיימים הערכות מצב על בסיס יומי, מתוך חשש ממשי שההסלמה תכלול גם את ישראל כבר במהלך השבוע.
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל הבהירו בימים האחרונים כי ישראל נמצאת במוכנות גבוהה לחידוש המלחמה מול איראן, אם תידרש לכך.
נתניהו בוועידת הנגב מאיים על איראן: אם תתקפו אותנו, נגיב בצורה עוצמתית יותר // צילום: עומר מירון/לע"מ, סאונד: בן פרץ/לע"מ
נתניהו אמר כי ישראל "ערוכה לכל תרחיש", והזהיר את טהרן כי אם תתקוף את ישראל, התגובה תהיה עוצמתית בהרבה. לדבריו, "נגמרו הימים שמישהו פוגע בנו ואנחנו לא מכים אותו מכה אחת אפיים".
גם בצה"ל מדגישים כי הכוחות ערוכים לאפשרות של התרחבות המערכה. היערכות זו כוללת תיאום שוטף עם הצבא האמריקני, בחינת צורכי הכוחות והמשך התאמת הפריסה האווירית בהתאם להתפתחויות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו