"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ניסיון ישראלי להשפיע על מצביעי טראמפ? בירושלים מגיבים: "השמצה זדונית"
על פי דיווח בארה"ב, ישראל הפעילה מבצע השפעה דיגיטלי בעלות של 1.5 מיליון דולר בחודש שנוהל על ידי בראד פארסקייל, במטרה לבלום את שחיקת התמיכה בקרב שמרנים אמריקנים • במשרד החוץ הודפים את הטענות: "איננו מסתירים דבר, המשרד התקשר כדין עם סוכנות כדי להילחם בשנאה"
בראד פארסקייל (ארכיון). צילום: AP

ניסיון ישראלי להשפיע על מצביעי טראמפ? בירושלים מגיבים: "השמצה זדונית"

על פי דיווח בארה"ב, ישראל הפעילה מבצע השפעה דיגיטלי בעלות של 1.5 מיליון דולר בחודש שנוהל על ידי בראד פארסקייל, במטרה לבלום את שחיקת התמיכה בקרב שמרנים אמריקנים • במשרד החוץ הודפים את הטענות: "איננו מסתירים דבר, המשרד התקשר כדין עם סוכנות כדי להילחם בשנאה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

משרד החוץ הגיב היום בהכחשה לדיווח במגזין TIME, לפיו מנהל הקמפיין של הנשיא דונלד טראמפ בבחירות 2020, בראד פארסקייל, ניהל בשנה האחרונה מבצע השפעה דיגיטלי מטעם מדינת ישראל בקרב חברי תנועת MAGA של הנשיא.

בתגובת משרד החוץ, כינו את המאמר "משמיץ" והבהירו: "כל פעילויותינו שקופות ומתבצעות תוך הקפדה על חוקי ארה"ב. איננו מסתירים דבר ואיננו מטשטשים דבר. ודאי שאיננו מתערבים במדיניות חוץ או פנים אמריקנית כלשהי".

ג'יי די ואנס%3A "לג'פרי אפשטיין היו קשרים ברמות הגבוהות ביותר של המודיעין בישראל" %2F%2F מתוך X

בראד פארסקייל פרץ לזירה במהלך קמפיין הנשיאות של 2016, אז ניהל את מערך הדיגיטל של דונלד טראמפ והפך את פלטפורמת הפרסום של פייסבוק לכלי מרכזי בניצחונו. בקמפיין 2020 קודם לתפקיד מנהל הקמפיין, אך הודח.

לפי התחקיר, סוכנות הפרסום הבינלאומית ״האוואס״ (Havas) שכרה בספטמבר האחרון את חברתו של פארסקייל, ״קלוק טאואר X״ (Clock Tower X), בעבור מדינת ישראל, תמורת 1.5 מיליון דולר בחודש. החברה התחייבה לייצר 100 פריטי תוכן מקוריים בחודש, מתוכם 80% לפחות מכוונים לבני דור ה-Z בטיקטוק, אינסטגרם, יוטיוב ופודקאסטים, ולהגיע ל-50 מיליון חשיפות דיגיטליות לפחות מדי חודש.

המטרה המוצהרת: מאבק בגל האנטישמיות ברשת. המטרה האסטרטגית, לדברי גורם במשרד החוץ המעורה בפרטים: לבלום את שחיקת התמיכה בישראל בקרב שמרנים צעירים בארה״ב.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, צילום: אי.אף.פי

לפי ״טיים״, עד סתיו 2025 הגיעו במשרד החוץ הישראלי למסקנה שמאמצי ההסברה המסורתיים אינם מספיקים. הגורם במשרד החוץ סיפר למגזין כי בירושלים חששו מהשפעתם של הפרשן טאקר קרלסון ושל יועצו של הנשיא לשעבר סטיב באנון. חשש נוסף היה שסגן הנשיא ג׳יי.די. ואנס ובעלי בריתו מסיטים את הימין האמריקני לכיוון של בדלנות במשרד החוץ חיפשו מישהו שמכיר את הזירה הדיגיטלית ואת תרבות MAGA, וכך הגיעו לפארסקייל.

לפי ״טיים״, חלק מהתוכנית של פארסקייל התמקד בהשפעה על מערכות הבינה המלאכותית עצמן. הקמפיין הקים אתרים כמו PaxPoint.org ו-FactSignal.org, שעוצבו פחות עבור קוראים אנושיים ויותר עבור מערכות ה-AI המסנתזות מידע מהרשת, במטרה להשפיע על האופן שבו ChatGPT של OpenAI, קלוד של Anthropic וג׳מיני של גוגל מתארים את ישראל ואת המלחמה.

במשרד החוץ הגיבו על כך: "המשרד התקשר כדין עם סוכנות דיגיטלית מנוסה כדי להילחם בהפצת שנאה נגד יהודים וישראל, ולחזק את התמיכה בברית האסטרטגית בין ארצות הברית לישראל.

"טענות סותרות, כמו אלו המועלות במאמר במגזין TIME, הן ניסיונות זדוניים לפגוע בשמה הטוב של ישראל. הן נועדו גם להטיל ביקורת על מיליוני אזרחי ארה"ב ישרים החולקים באופן עצמאי את מטרותינו להילחם בשנאה נגד יהודים ומדינת היהודים, ולתמוך בברית ארה"ב-ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...