החבר האחרון של ישראל בממשל טראמפ? "קול של היגיון"
על רקע הביקורת הבינלאומית הגוברת על ישראל, שגריר ארה"ב בישראל יצא להגנת הפעילות נגד חיזבאללה ותקף את צרפת • ביסמוט הודה לו על התמיכה במדינה: "תודה על הבהירות וההיגיון הבריא"
שגריר ארה"ב בישראל,מייק האקבי, תקף את שר החוץ הצרפתי ז'אן-נואל בארולאחר שזה קרא לישראל להפסיק את פעולותיה בלבנון ודרש מארצות הברית להפעיל עליה לחץ. בתגובה, כתב האקבי ברשת X: "האם צרפת מקבלת את כל המידע שלה מחיזבאללה?", והזכיר כי רק אמש נהרגו ארבעה חיילים ישראלים.
לדבריו, "ישראל תוקפת כשהיא מותקפת", והפסקת אש תתאפשר רק כאשר חיזבאללה יפסיק לירות ולהרוג.
French FM said Israel needs to stop strikes on Hezbollah. Does France get all its info from Hezbollah? Last night, Israel had 4 of its soldiers killed. Israel strikes when struck as@yechielleiterbrings FACTS. Ceasefire happens when Hezbollah stops shooting & killing.https://t.co/OzeCOTPy6D
— Ambassador Mike Huckabee (@GovMikeHuckabee)June 19, 2026
דבריו של האקבי הגיעו לאחר ששגריר ישראל בארצות הברית, יחיאל לייטר, פרסם ברשת החברתית רשימה מפורטת של תקיפות והפרות שביצע חיזבאללה מאז כניסת הפסקת האש לתוקף, בניסיון להדגיש כי הארגון ממשיך לפעול נגד ישראל חרף ההבנות שהושגו.
Thank you! You've been a source of clarity and common sense when those have been hard to find.https://t.co/A0PXStcfIw
— Boaz Bismuth (@BismuthBoaz)June 19, 2026
"העבודה שלי היא לייצג את ארצות הברית מול הישראלים, אבל זאת גם העבודה שלי לייצג את המשמעות של ישראל מול ארצות הברית", אמרהאקבי באירוע הפתיחה של הכנס הבינלאומי למורשת ישראליתועתיקות ביהודה ושומרון שנערך באתר ההרודיון שבגוש עציון. "המורשת שלכם היא גם המורשת שלנו. בלי המורשת שלכם אין מורשת לארצות הברית". האקבי חתם את דבריו באמירה: "הדרך היחידה לבטל את המורשת של ישראל היא לעצום עיניים ולאטום אוזניים, כי ההיסטוריה חקוקה פה על כל סלע".
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, בועז ביסמוט, בירך על דבריו של האקבי וכתב לו ברשת X:"תודה לך! היית מקור של בהירות והיגיון בריא בתקופה שבה קשה היה למצוא אותם". ביסמוט שיבח את עמידתו לצד ישראל בתקופה שבה גוברת הביקורת הבינלאומית על פעילותה בלבנון, והביע הערכה לתמיכתו הפומבית בזכותה של ישראל להגן על עצמה מול איומי חיזבאללה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)