"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בישראל לא מרוצים: מה הביא את טראמפ להסכם גרוע עם איראן?

הנשיא ויועציו משוכנעים שבלא פתיחת מיצרי הורמוז וירידת מחירי הנפט - הכלכלה העולמית תיכנס למיתון • מסיבה זו טראמפ מאשר מזכר הבנות - שפתיחת המצרים היא המשמעות המעשית היחידה שלו • הבית הלבן לגורמים בישראל - בהסכם הסופי, אם ייחתם כזה, ארה״ב תשיג את כל המטרות המקוריות לשמן יצאה למלחמה

,עודכן
0השמעה
טראמפ על רקע מצר הורמוז. צילום: AFP, REUTERS

לפי המידע שהגיע לישראל, הנשיא דונלד טראמפ ויועציו משוכנעים שבלא פתיחת מיצרי הורמוז וירידת מחירי הנפט - הכלכלה העולמית תיכנס למיתון. יצוין כי תחזיות כאלה אכן נשמעו בתקשורת האמריקנית. מסיבה זו טראמפ מאשר מזכר הבנות - שפתיחת המצרים היא המשמעות המעשית היחידה שלו - כאשר כל שאר הנושאים יידונו לאחר מכן.

בישראל לא מרוצים כלל מהמהלך אך נמנעים ממתיחת ביקורת מתוך הבנה למצוקה שאליה נקלע הנשיא. בד בבד, ישראל בלמה דרישה איראנית להסיג את כוחותיה מלבנון במסגרת ההסכמות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ. בישראל לא מרוצים מהמהלך,צילום: EPA

על פי המסרים שבסביבת הנשיא טראמפ ממשיכים להעביר לישראל - בהסכם הסופי, אם ייחתם כזה, ארה״ב תשיג את כל המטרות המקוריות לשמן יצאה למלחמה. כרגע, מדגישים בירושלים, אין הסכם אלא מזכר הבנות (MOU) אם בכלל.

טראמפ: "איראן קרובה להסכם, דיברנו לראשונה עם חיזבאללה" (ארכיון)

פרטי ההסכם המתגבש

ביום שישיהציגו בבית הלבן את פרטי ההסכםהמתהווה בין ארה"ב לאיראן. במסגרת כך, בבית הלבן ציינו כי קיימת מידה רבה של חוסר אמון בין הצדדים, ולכן ההסכם נבנה על בסיס מנגנון הדרגתי של "פעולה תמורת פעולה". לדבריהם, טיוטת מזכר ההבנות נוסחה באופן ששני הצדדים "מרגישים טוב לגביו".

בהמשך,טראמפ הבהירכי כל הסיבות שבגינן יצאו שתי המדינות למלחמה יקבלו מענה, משמע הגרעין, הטילים וארגוני הטרור הנסמכים על איראן ובראשם חיזבאללה. לפי הגורם,סוגיית לבנוןעלתה ונותרה פתוחה, כשההבנה היא שנותרו תקפים כללי הסכם הפסקת האש האחרון ולפיהם לישראל מותר לתקוף כל אימת שיש איום מתהווה עליה.

מרקו רוביו ודונלד טראמפ. טראמפ הבהיר כי כל הסיבות שבגינן יצאו שתי המדינות למלחמה יקבלו מענה,צילום: EPA

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, הציג בלילה שבין שישי לשבת אתגרסתה של טהרןלמתווה"מזכר איסלמבאד"המתגבש, והצהיר כי הוא צפוי להיחתם כבר בימים הקרובים "באופן דיגיטלי" ומרחוק. עראקצ'י הצהיר כי במסגרת ההסכם המסתמן, "המלחמה תסתיים בכל החזיתות, ותינתן התחייבות שלא ליזום פעולות איבה ולהימנע משימוש באיומים או בכוח". עוד טען ערקאצ'יכי הפתרון היחיד המקובל על איראן בסוגיית האורניום המועשר היא דילולו של החומר בשטח המדינה.

אמש (שבת)אישר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפכי ההסכם עם איראן צפוי להיחתם היום (ראשון), וכי מיד לאחר מכן מצר הורמוז "ייפתח לכולם". ההצהרה של טראמפ מגיעה אחרי שדובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאיי, ניסה מוקדם יותר לצנן את הציפיות והבהיר כי החתימה על מזכר ההבנות "לא תקרה מחר" (ראשון) אם כי לא שלל אפשרות שהדבר יקרה בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר