הפוליטיקאי הירדני חוסיין אל-מג'אלי הזהיר ביממה האחרונה מחידוש הקשר בין הממלכה לרשות הפלסטינית. "אין זה סוד שירדן צופה בזהירות במתרחש בגדה המערבית", ציין אל-מג'אלי, "אבל מה שנאמר היום בכנות הוא גודל הסכנה שרואים מקבלי ההחלטות, סכנה שאינה עוצרת בגבולות אלא חודרת פנימה".
אל-מג'אלי, שר הפנים שלעבר ומי שכיהן כחבר בסנאט הירדני בשנים האחרונות, נחשב לגורם המקורב לבית המלוכה הירדני. לדבריו, "דאגתו של בית המלוכה הירדני בנוגע לגדה המערבית כבר איננה דיפלומטית בלבד, אלא נושאת היבטים קיומיים. תוכניות הסיפות, הבנייה הגוברת בהתנחלויות, והמאמץ לפנות אוכלוסייה, לא מאיימים רק על הפלסטינים אלא מציבים גם את ירדן בפני סיוטים שביקשה להימנע מהם".
הוא הוסיף כי "בחוגי החשיבה האסטרטגית (בירדן) עולה שאלה מטרידה: מה יקרה אם ישראל תחליט על 'פתרון' דרך ירדן, בין אם דרך מיזמים פדרליים ובין אם דרך מיזמים קונדפרטיביים, או דרך החזרת הקשר הרשמי (בין ירדן לפלסטינים; ש"ק), או אפילו דרך גלי גירוש שידחפו מאות אלפים מזרחה? התוצאה היא אחת: ירדן תשלם את המחיר למרות שהיא אינה צד להחלטה".
אל-מג'אלי ציין כי בירדן דוחים את ההצעות האלה על הסף. עמדתה של ירדן ברורה והיא שהגדה המערבית ורצועת עזה הן אדמת המדינה הפלסטינית העתידית, ואין לה אלטרנטיבה, ואין מקום למשא ומתן על כך".
הוא הבהיר כי ערנותו של המלך בתיק הזה "מתמקדת בקווים אדומים נוקשים, שבראשם הגנה על הזהות הפלסטינית ומניעת כל תרחיש של הגירה בכפייה, הדיפת מיזמי סיפוח אדמות ודבקות באפוטרופסות (הירדנית) על המקומות הקדושים (בירושלים)".
בתוך כך, ירדן ציינה היום 80 שנות עצמאות. לרגל המאורע, מלך ירדן עבדאללה בירך את האזרחים במסרון לטלפונים שלהם, שבו נכתב: "משפחתי הירדנית, כל שנה ואתם בטוב לרגל ציון שנת ה-80 לעצמאות ארצנו המבורכת. אללה יגן עליכם ויגן על ירדן עטורת התהילה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
