לייטר נגד בן גביר: "מכה למאמצים שלנו", השגריר האמריקני: "בגד בכבוד האומה שלו"
סערת התיעוד של השר עם פעילי המשט מעוררת זעם גם בישראל • השגריר בארה"ב: "נתניהו וסער הבהירו כי ההתרברבות הפזיזה אינה מייצגת את ישראל" • גם האקבי הגיב בחריפות • אלו השגרירים שזומנו לשיחות נזיפה
,עודכן
0השמעה
כמו בעולם, גם בישראל מאוד לא אהבו אתהתיעוד שפרסם השר איתמר בן גבירהיום (רביעי) עם עצורי המשט.
השר בן גביר ועצורי המשט // שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
השגריר בארה"ב, יחיאל לייטר, פרסם ציוץ חריף ברשת X ובו תקף את השר: "ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ גדעון סער הבהירו כי ההתפארות הפזיזה של איתמר בן גביר אינה מייצגת את מדיניות הממשלה.
אני הדיפלומט הבכיר של ישראל בארה"ב, בלב הברית החשובה ביותר שלנו. תעלוליו של בן גביר מהווים מכה למאמצינו הדיפלומטיים בעוד שאויבי ישראל קופצים עליהם בשמחה על כל שטות מצערת כדי להכפיש ולבצע דמוניזציה. הפרובוקטורים מהמשט נעצרו כדין בהתאם לחוק הבינלאומי".
As@IsraeliPMNetanyahu and FM@gidonsaarhave made clear, Itamar Ben Gvir’s reckless grandstanding is not representative of government policy.
I am Israel’s top diplomat in the U.S., at the heart of our most important alliance. Ben Gvir’s antics take a sledgehammer to our…
— Ambassador Yechiel (Michael) Leiter (@yechielleiter)May 20, 2026
השגריר האמריקני בישראל, מייק האקבי, תקף גם כן: "זעם וגינוי אוניברסליים מכל בכיר ישראלי על מעשים נתעבים של בן גביר. תעלול טיפשי, אבל בן גביר בגד בכבוד האומה שלו".
בינתיים, השגרירים בקנדה ובהולנד זומנו לשיחות נזיפה גם כן. קדמו לו השגרירים בספרד, בצרפת ובאיטליה.
זה מחלה, זה לא נישלט.
כולם במפלגה יודעים את זה אבל כולם מפחדים ושותקים.https://t.co/cxyO7aq00j— ברוך מרזל baruch marzel (@baruch_marzel)May 20, 2026
מי שעוד תקף את בן גביר הוא שותפו לשעבר ופעיל הימין ברוך מרזל. האחרון הגיב לגינוי של גדעון סער ברשת X וכתב: "זה מחלה, זה לא נישלט. כולם במפלגה יודעים את זה אבל כולם מפחדים ושותקים".
חשוב לציין שמרזל מסוכסך עם בן גביר ומרבה לתקוף אותובהזדמנויות שונות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו