"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
תיעוד מטריד

עצורי המשט נאזקו, בן גביר הניף דגל: "נתניהו, תן לי אותם להרבה זמן"

ספינות המשט הטורקי עגנו בנמל אשדוד ו-140 פעילים נתפסו ונכבלו • השר לביטחון לאומי הגיע לנמל, עמד מעל העצורים עם דגל ישראל ופנה לנתניהו: "תן לי אותם להרבה זמן, לבתי הכלא של המחבלים" • לצד ר"מ איטליה שגינתה את ההתנהגות ה"בלתי מקובלת", שר החוץ גדעון סער תקף: "בן גביר, אתה לא הפנים של ישראל" • השר השיב: "ישראל הפסיקה להיות ילד כאפות"

,עודכן
0השמעה
בן גביר יורד על עצורי המשט. צילום: 27א'

לאחר שחיל הים השלים אמש (שלישי) את ההשתלטות על כל ספינות המשט הטורקי לעזה, הספינה עגנה בנמל אשדוד, כ-140 פעילי המשט נתפסו ונאזקו - והיו שרים שהגיעו לתעד את המאורע והפיצו לרשתות.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיע לנמל, אחז בדגל ישראל מעל פעילי המשט שנותרו אזוקים ושרועים על הרצפה ואמר בגאווה: "נתניהו - תן לי אותם להרבה זמן, תן אותם לבתי הכלא של המחבלים , ככה זה צריך להיראות".

בעוד פעילי המשט הטורקי אזוקים על הרצפה, בן גביר בגאווה: "גיבורים? תראי איך הם נראים" // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

"באו כמו גיבורים גדולים - תראי איך הם נראים עכשיו", אמר בן גביר. "לא גיבורים - תומכי טרור. אני פונה לראש הממשלה - תן לי אותם להרבה זמן, תן אותם לבתי הכלא של המחבלים , ככה זה צריך להיראות".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הוסיף: "לישראל יש זכות מלאה למנוע ממשטים פרובוקטיביים של תומכי טרור חמאס להיכנס למים הטריטוריאליים שלנו ולהגיע לעזה. עם זאת, האופן שבו השר בן גביר נהג בפעילי המשט אינו עולה בקנה אחד עם הערכים והנורמות של מדינת ישראל. הנחיתי את הגורמים הרלוונטיים לגרש את הפרובוקטורים בהקדם האפשרי".

"הגיעו מסוממים"

שרת התחבורה מירי רגב: "שומעים את 'התקווה', בלופים. תראי מה קורה למי שמגיע בצורה כזו למדינת ישראל. 140 תומכי טרור. מבטיחה לכם שהם לא הביאו שום סיוע הומניטרי, אין להם שום סיוע הומניטרי. הם הגיעו מסוממים עם הרבה אלכוהול, בכוונה לפגוע בריבונות שלנו".

מירי רגב בנמל אשדוד: "פעילי הטרור הגיעו מסוממים, בכוונה לפגוע בריבונות שלנו" // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

שר החוץ גדעון סער תקף את בן גביר: "‏גרמת נזק ביודעין למדינה במופע המחפיר הזה ולא בפעם הראשונה. ‏הורדת לטמיון מאמצים אדירים מקצועיים ומוצלחים שנעשו על ידי רבים רבים - מחיילי צה״ל ועד עובדי משרד החוץ ועוד רבים וטובים. לא, אתה לא הפנים של ישראל".

גם באיטליה הודיעו לפני זמן קצר כי התנהגותו של בן גביר כלפי פעילי המשט היא "לא מקובלת", וכי השגריר הישראלי יזומן לתת הסברים על האירועים שהתרחשו באופן רשמי.

"יחס פוגעני"

ר"מ איטליה, ג'ורג'יה מלוני ב-X: "התמונות של השר בן גביר אינן מקובלות. אין זה נסבל שמפגינים אלה, בהם אזרחים איטלקים רבים, יהיו נתונים ליחס פוגעני בכבוד האדם. הממשלה האיטלקית נוקטת באופן מיידי, בדרגים המוסדיים הגבוהים ביותר, בכל הצעדים הנדרשים להשגת שחרורם המיידי של האזרחים האיטלקים המעורבים.

Le immagini del ministro israeliano Ben Gvir sono inaccettabili. È inammissibile che questi manifestanti, fra cui molti cittadini italiani, vengano sottoposti a questo trattamento lesivo della dignità della persona.
Il Governo italiano sta immediatamente compiendo, ai più alti…

— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni)May 20, 2026

"בנוסף, אנו דורשים התנצלות על היחס שניתן למפגינים אלה ועל הזלזול המוחלט שהופגן כלפי בקשותיה המפורשות של הממשלה האיטלקית. מטעמים אלה, משרד החוץ ושיתוף הפעולה הבינלאומי יזמן באופן מיידי את השגריר הישראלי לדרוש הסברים רשמיים על האירועים שהתרחשו".

הרמטכ״ל לשעבר גדי איזנקוט, ישר! עם איזנקוט: "בן גביר מפגע בכוונה בתדמית ישראל בעולם בשביל לקושש לייקים ברשתות החברתיות. גם במקרה הזה, האחריות היא בראש ובראשונה על רה׳׳מ שמינה אותו לתפקיד. ראש ממשלה שרואה את טובת ישראל היה צריך לפטר אותו כבר מזמן"

מופע אימים מביך של שר כושל, קיצוני וחסר אחריות, שכל מה שמעניין אותו זה לייקים בטיקטוק, במקום לדאוג לאינטרס הלאומי.
בבחירות האלה נעשה הכל כדי שאחריהן תקום כאן ממשלת אחדות ציונית, רחבה ואחראית. שתחזיר את הקיצוניים לשוליים ואת השפיות לחיי אזרחי ישראל.pic.twitter.com/x0PZXHt6dy

— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe)May 20, 2026

יו״ר כחול לבן בני גנץ בתגובה לבן גביר: "‏‏‏מופע אימים מביך של שר כושל, קיצוני וחסר אחריות, שכל מה שמעניין אותו זה לייקים בטיקטוק, במקום לדאוג לאינטרס הלאומי. ‏בבחירות האלה נעשה הכל כדי שאחריהן תקום כאן ממשלת אחדות ציונית, רחבה ואחראית. שתחזיר את הקיצוניים לשוליים ואת השפיות לחיי אזרחי ישראל".

"לא נהיה ילד כאפות".

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב לסערה שהסרטונים שפרסם עוררו: "יש כאלה בממשלה שעדין לא הבינו איך צריך להתנהג עם תומכי טרור. מצופה משר החוץ של ישראל להבין כי ישראל הפסיקה להיות ילד כאפות. מי שמגיע לשטח שלנו לתמוך בטרור ולהזדהות עם חמאס יחטוף ולא ניתן לו את הלחי השניה".

יש כאלה בממשלה שעדין לא הבינו איך צריך להתנהג עם תומכי טרור. מצופה משר החוץ של ישראל להבין כי ישראל הפסיקה להיות ילד כאפות. מי שמגיע לשטח שלנו לתמוך בטרור ולהזדהות עם חמאס יחטוף ולא ניתן לו את הלחי השניהhttps://t.co/DibanZph17

— איתמר בן גביר (@itamarbengvir)May 20, 2026

"גדעון סער פשוט נלחץ והתחיל להטיף לי על הנזק שנעשה, האמת הפוכה - מי שעושה נזק למדינת ישראל זה גדעון סער, זה בושה וחרפה", הוסיף בן גביר לדבריו ב-X, כשדיבר במליאת הכנסת. "נגמרו הימים שהמדינה הפכה להיות ילדת כאפות, נגמרו הימים שיבואו המחבלים שרוצים לפגוע בנו ואנחנו צריכים להיות נחמדים ומכילים. חשבתי שסער למד משהו מה-7.10. כששר החוץ מתנצל - הוא משדר מסר של חולשה, כניעה והתרפסות".

גם חברת הכנסת טלי גוטליב הגיבה על מעשיו של בן גביר בעת נאום התגובה שלו לגדעון סער במליאת הכנסת: ״צודק, יש לנו כמה שמאלנים בליכוד״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר