הצעד הבא: 8,000 מנהיגים נוצריים יבקרו בישראל עד סוף 2026

לאחר מינוי השגריר המיוחד לעולם הנוצרי, מגיע צעד משמעותי נוסף של משרד החוץ לחיזוק הקשר עם בני הדת התומכת ביותר בישראל • במשרד החוץ אומרים כי אחת המטרות המרכזיות של הפרויקט היא "להוציא צעירים מהשפעת השיח ברשתות החברתיות ולהפגיש אותם עם ישראל בחיים האמיתיים"

דגלי ישראל וארה"ב מונפים בכנס ארגון הנוצרים המאוחדים למען ישראל, ארכיון. צילום: Paul Wharton

בסוף השבוע שעבר פרסם המשרד מכרז ראשון מסוגו להבאת כ-8,000 מנהיגים צעירים מרחבי העולם לישראל, כבר במהלך 2026. רובם הגדול של המשפיענים הללו יגיעו בעיקר מהעולם הנוצרי. לקחי העבר לימדו פעמים רבות כי ביקורים בארץ הם הכלי היעיל ביותר להצגת סיפורה האמיתי של ישראל בפני זרים. על כן, למרות העלויות הגבוהות והלוגיסטיקה המורכבת, הוחלט להקצות את הסכומים והמאמצים הנדרשים.

יוסי דגן ואיש הדת האוונגליסטי בדברים שנשאו בכנס של הנהגות היישובים בשומרון // מועצה אזורית שומרון

הבאת 8,000 המשפיענים הנוצרים מגיעה בהמשך לשבירת השיא בשנת 2025, שבמהלכה הגיעו לישראל כ-300 משלחות - פי 12 מהממוצע בשנים קודמות. במשלחות השתתפו כ-6,500 מובילי דעה מיותר מ-80 מדינות.

במשרד החוץ אומרים כי אחת המטרות המרכזיות של הפרויקט הענק היא "להוציא צעירים מהשפעת השיח ברשתות החברתיות ולהפגיש אותם עם ישראל בחיים האמיתיים. לא דרך פיד או כותרת, אלא דרך מפגש אישי, שטח ואנשים".

נוצרים אוהבי ישראל בעין גדי, ארכיון, צילום: דודו גרינשפן

אלפי המשתתפים יגיעו לשמונה ימים אינטנסיביים בישראל. במשך חמישה ימים הם יסיירו ברחבי הארץ - מהצפון ועד הדרום - בין ערים מעורבות, אתרי היסטוריה ומקומות שנפגעו במלחמה. במשך שלושה ימים נוספים הם יקבלו תדרוכי עומק והכשרה, שבמהלכם ייחשפו לסוגיות המרכזיות שמעצבות את חיי היומיום בישראל.

במשרד החוץ מדגישים כי "מדובר במהלך אסטרטגי ארוך טווח ליצירת רשת עולמית של צעירים בעלי השפעה, שיחזרו למדינותיהם עם הבנה עמוקה, ישירה ומבוססת יותר של ישראל, וישמשו שגרירים של מציאות מורכבת - הרחק מהדימויים הפשטניים שמעצבים את השיח הדיגיטלי".

ההנחה היא ש"למידה דרך הרגליים", ביקורים בקהילות, חשיפה לאתגרים ביטחוניים בזמן אמת ושיח פתוח עם מגוון קולות בחברה הישראלית, ייצרו חוויה חיה שתכלול מפגשים עם יהודים, מוסלמים ונוצרים החיים זה לצד זה - ותספר את סיפורה של ישראל.

נוצרים אוהבי ישראל בכנס בירושלים (ארכיון), צילום: יאני סלוקנגאס השגרירות הנוצרית ירושלים

התכנית צפויה להפוך לאחד הכלים המשמעותיים ביותר של ישראל בזירה הבינלאומית - כלי שפועל לא דרך הצהרות, אלא באמצעות חוויות אישיות שמעצבות תודעה לאורך זמן.

בתוך כך, ל"היום" נודע כי אחד ממובילי המשלחות הגדולים ביותר בארה"ב נתון לאיומי מוות מצד גורמים אנטי-ישראליים. בישוף רוברט סטרנס, מנהיג הארגון הנוצרי "כנפי נשרים", הביא במשך השנים לישראל לא פחות מ-35 אלף מנהיגים נוצרים. שני שלישים מהם חזרו עם משלחות נוספות שארגנו בעצמם חמש, שש ושבע פעמים - מה שיצר אפקט אקספוננציאלי של תמיכה.

ואולם לאחרונה, הוא ומשפחתו נתונים לאיומי רצח בשל תמיכתו בישראל. האירוע שהצית את האיומים נגדו היה נאום פרו-ישראלי שנשא בוועידה שערך ה"ג'רוזלם פוסט" בפלורידה.

"זה היה נאום חיובי בלי אף מילה שלילית על אף אחד. יום למחרת הנאום הוא הפך לוויראלי. למעלה מ-15 מיליון אנשים כתבו עליו ביקורות והגיבו עליו. אבל אז הגיעו הניאו-נאצים. הם גילו את הכתובת שלי, צילמו את הבית ופרסמו את התמונות והפרטים ברשת. הם גילו את השמות של ילדיי ופרסמו גם אותם. אחר כך הם התחילו לאיים שיהרגו אותי. היו שלושה איומים ממשיים, כולל הטענה שאני סוכן מוסד".

נוצרים קופטים בכנסיית הקבר ביום שישי הטוב (ארכיון), צילום: אורן ב ן חקון

סטרנס פנה למשטרה במקום מגוריו, וזו סיפקה לו הגנה ואף עצרה חשודים. הוא נוקט אמצעי זהירות, אך הבהיר כי לא יעצור את הפעילות למען ישראל.

"חייבת להיות ברית צודקת בין הקהילה היהודית לקהילה הנוצרית, כדי לעמוד על ערכי המערב. ישראל היא חוד החנית של המלחמה על הציוויליזציה המערבית כפי שאנו מכירים אותה", אמר סטרנס ל"היום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר