שר החוץ גדעון סער גינה היום (שני) בחריפות את התקרית שבה חייל צה"ל נראה בסרטון שהופץ מנפץ פסל של ישו בדרום לבנון, והתנצל בשם ישראל בפני הקהילה הנוצרית. סער הדגיש בדבריו כי המעשה "סותר לחלוטין את ערכינו", שיבח את צה"ל על הגינוי המהיר ועל פתיחת החקירה, והבטיח כי יינקטו צעדים מחמירים נגד החייל המעורב.
בהודעתו המלאה כתב סער: "פגיעת חייל צה"ל בסמל דת נוצרי בדרום לבנון היא מעשה חמור ומביש. אני מברך את צה"ל על הצהרתו, על גינוי האירוע ועל פתיחת החקירה בנושא. אני בטוח שיינקטו הצעדים המחמירים הנדרשים נגד מי שביצע את המעשה המכוער הזה. מעשה מביש זה סותר לחלוטין את ערכינו. ישראל היא מדינה המכבדת את הדתות השונות ואת סמליהן הקדושים, ומחזיקה בסובלנות וכבוד בין אמונות. אנו מתנצלים על האירוע ובפני כל נוצרי שנפגעו רגשותיו".
דבריו של סער הגיעו לאחר שבסוף השבוע הופץ ברשתות החברתיות סרטון שבו נראה חייל צה"ל, ששירת בדרום לבנון, מנפץ פסל של ישו באזור הדרך המובילה לעיירה דבל - שבה מתגוררים תושבים נוצרים. בתחילה מסר דובר צה"ל לתקשורת הזרה, סא"ל נדב שושני, כי הצבא בוחן את אמינות התיעוד, ובהמשך אישר צה"ל באופן רשמי כי מדובר בתיעוד אותנטי של חייל שפעל במרחב.
יו״ר וועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, ח״כ גלעד קריב, הוסיף על התקרית: ״בצה"ל מתחולל משבר ערכי דרמטי שלא זוכה למענה פיקודי הולם. בזירה הפוליטית כל גזען ולאומן הופך למלך. התקרית היא תוצאה ישירה של פני ומעשי ההנהגה הנוכחית של מדינת ישראל.״
מצה"ל נמסר: "צה"ל רואה בחומרה רבה את האירוע ומדגיש כי התנהגות החייל חורגת מהערכים המצופים מלוחמיו. האירוע מתוחקר על ידי פיקוד הצפון ומטופל כעת בצירים פיקודיים, הצעדים כלפי המעורבים יינקטו בהתאם לממצאים". עוד נמסר כי צה"ל יפעל להחזרת הפסל למקומו.
יצוין כי הקהילה הנוצרית בדבל מצויה במוקד תשומת לב בינלאומית בחודשים האחרונים: בתחילת החודש שלח האפיפיור ליאו ה-14 מסר מיוחד לקהילה לרגל חג הפסחא, לאחר ששיירת סיוע הומניטרי מטעמו לעיירה בוטלה בעקבות המתיחות. בהודעתו הפומבית כתב האפיפיור: "לכל הנוצרים בדרום לבנון, מי ייתן ותרגישו שמחה עמוקה. שום תפילה שלכם לא אבדה".
נתניהו: "הייתי המום ועצוב לשמוע שחייל צה"ל פגע בסמל דתי קתולי"
בציוץ באנגלית, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס גם כן לתקרית המביכה: "כמו הרוב המכריע של הישראלים, הייתי המום ועצוב לשמוע שחייל צה"ל פגע בסמל דתי קתולי בדרום לבנון".
לדבריו, "אני מגנה את המעשה בחומרה. רשויות הצבא מנהלות חקירה פלילית בנושא וינקטו צעדים משמעתיים קשים כראוי נגד העבריין. בעוד שנוצרים נטבחים בסוריה ובלבנון על ידי מוסלמים, האוכלוסייה הנוצרית בישראל משגשגת בניגוד למקומות אחרים במזרח התיכון. ישראל היא המדינה היחידה באזור שבה האוכלוסייה הנוצרית ורמת החיים שלה גדלות. ישראל היא המקום היחיד במזרח התיכון שדבק בחופש פולחן לכולם. אנו מביעים צער על התקרית ועל כל פגיעה שנגרמה למאמינים בלבנון וברחבי העולם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)