עראקצ'י: "חיסול? ימצאו לי מחליף, אם צריך אקריב את חיי"

שר החוץ האיראני דחה בראיון לאל-ג'זירה אפשרות של הפסקת אש ואמר שאיראן תצא מהמלחמה רק עם "הסכם קבוע" • על מצבו של המנהיג העליון החדש מוג'תבא חמינאי אמר: "הוא בריא לחלוטין"

שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י. צילום: רויטרס

שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י, האשים היום (רביעי) בראיון לאל-ג'זירה את ארצות הברית בהסלמה האזורית וטוען שוושינגטון אחראית לכל ההשלכות. בריאיון טען כי ארצות הברית אחראית למלחמה השוטפת באזור. בנוסף השר הכחיש פגיעה של המשטר באיראן באזרחים, הגן על תגובת איראן ומזהיר שנוכחות הצבא האמריקני במפרץ מפיקה הסלמה בלתי נמנעת.

בנוסף, עראקצ'י גם הצביע על אפשרות ל"חוקים חדשים" במצר הורמוז, תוך שהוא דוחה הפסקת אש ומעדיף סיום קבוע של המלחמה - כולל בלבנון, מאחר והמלחמה "משרתת את ישראל".

צעקות שמחה בטהרן אחרי חיסולו של לאריג'אני

כשנשאל לגבי האפשרות שיחוסל: "כשמישהו אצלנו נהרג מוצאים לו מחליף. במידת הצורך אקריב את חיי". על מצבו של המנהיג העליון החדש מוג'תבא חמינאי אמר: "הוא בריא לחלוטין"

אמש עבאס עראקצ'י אמר כי הקשר האחרון שלו עם השליח האמריקני סטיב ויטקוף היה לפני המתקפה האמריקנית על איראן. הדברים נאמרו על רקע דיווחים על ערוץ תקשורת בין הצדדים בתקופה האחרונה, לאחר תקיפות ארה״ב וישראל במדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר