"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"כלי לניגוח פוליטי": ישראל הודיעה על פרישה משותפות בינלאומית

בעקבות עבודת מטה במשרד החוץ הוחלט לפרט מהשותפות הבינלאומית לממשל פתוח (OGP), שהוקמה על ידי הנשיא אובמה • סער הסביר כי הגוף הפך פוליטי והציג שורת צעדים אנטי ישראלים - בהם החרמת השתתפות ישראל והחלטה לקדם הליך משמעתי נגדה

,עודכן
0השמעה
"הפך לכלי לקידום יוזמות אנטי ישראליות". גדעון סער. צילום: רויטרס

ישראל הודיעה היום (רביעי) על החלטתה לפרוש מהשותפות הבינלאומית לממשל פתוח (OGP), בעקבות עבודה מטה שבחנה את הצעד במשרד החוץ. ההחלטה תקודם באופן מיידי תוך שיתוף פעולה עם שר הכלכלה ניר ברקת.

הגוף הוקם ב-2011 בהובלת נשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה, במטרה ליישם את עקרונות הממשל הפתוח בפעילות הממשלתית. בשותפות חברות 78 מדינות, ובהן ארה"ב, בריטניה, צרפת וגרמניה.

״בחודשים האחרונים הפך הארגון לכלי פוליטי לניגוח ישראל ולקידום יוזמות אנטי ישראליות, וזאת באופן המנוגד לעקרונות השותפות ולסיבות שעמדו בבסיס הצטרפותה של ישראל", הסביר שר החוץגדעון סער. הוא מציג כדוגמה את כנס הארגון שהתקיים בספרד בספטמבר 2025, ובמהלכו נמנעה ההשתתפות של ישראל על ידי ממשלת ספרד, ללא תגובה מצד הנהלת הארגון.

בנוסף טוען סער כי הארגון קיבל החלטה פוליטית ואנטי ישראלית בוועדת ההיגוי שלו, שבמסגרתה יקודם הליך בדיקה נגד ישראל בעקבות תלונה שהוגשה על ידי גוף לא ממשלתי דרום אפריקאי, שכלל "טענות שערורייתיות וחסרת בסיס נגד ישראל".

״השותפות הבינ״ל לממשל פתוח״, אליו הצטרפה בשנת 2012. הגוף הוקם בשנת 2011 על ידי נשיא ארה״ב לשעבר ברק אובמה, במטרה ליישם את עקרונות הממשל הפתוח בפעילות הממשלתית.

מאז הצטרפותה הגישה ישראל שלוש תוכניות פעולה, שבהן פורטו מחויבויותיהם של משרדי הממשלה השונים, ובהם גם הכנסת, לקידום עקרונות היסוד של הממשל הפתוח בישראל. פרויקט הדגל "מאגר החקיקה הלאומי" נבחר כמחויבות אשר תייצג את מדינת ישראל בתחרות הבינלאומית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר