נתניהו, כ"ץ וטראמפ. צילום: אורן בן חקון, מעיין טואף - לע"מ וEPA

למרות הכחשות נתניהו: הסוגיה המרכזית בפגישה עם טראמפ

למרות הכחשות נתניהו – הנושא המרכזי בפגישה עם נשיא ארה"ב הוא ההתחממות עם טהרן • בממשל זעמו על האמירה של שר הביטחון על הקמת היאחזויות נחל ברצועת עזה • גורם ישראלי טוען כי "פליטת הפה" של כ"ץ בעייתית מאוד

אמירתו של ראש הממשלה נתניהו ביום שני ולפיה סוגיית איראן לא בראש סדר העניינים בפגישתו הקרבה עם נשיא ארה"ב טראמפ, נועדה להנמיך את הכותרות בתקשורת, אך לפי גורמים ישראלים ואמריקנים, זה עדיין הנושא המהותי שיהיה בפגישה.

הסנאטור לינדזי גרהאם%3A "איראן זוממת דברים רעים" %2F%2F אריאל כהנא%2C מיכאל וקסל%2C אורי סתיו

ארה"ב וישראל עוקבות מקרוב אחר ניסיונות איראן לשקם את מערכות הטילים הבליסטיים ואת ההגנה האווירית, וכן את פרויקט הגרעין. בין הצבתות ובעיקר בין הלשכות יש תיאום והחלפת מידע וגם הסכמה כללית על הצורך בסיכול הניסיונות של איראן. בפגישה בפלורידה תציג ישראל את התיק המודיעיני שנצבר וההערכות על קצב השיקום האיראני. אחת ממטרות הפגישה מהצד הישראלי היא הכרה אמריקנית כי כל עוד קיים המשטר הנוכחי באיראן, הוא ימשיך להפעיל ארגוני טרור בכל האזור, לחרחר מלחמות ולמנוע את התכנית האמריקנית הגדולה למזה"ת, המגה דיל. ל"היום" נודע כי השר לשעבר רון דרמר סייע בהכנות לפגישה.

סייע בהכנת הפגישה. רון דרמר, צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

ובעיקר בסוגיה האיראנית. דרמר היה הממונה על תיק איראן ואדריכל השיתוף פעולה עם ארה"ב שהבשיל לתמיכה האמריקנית בישראל במלחמה ולהצטרפותה בהפצצה על המתקן בפורדו.

המשלחת הישראלית תכלול בין השאר את גיל רייך, מ"מ ראש המל"ל שלאחרונה התקרב מאוד לנתניהו, אופיר פאלק היועץ המדיני האלוף רומן גופמן המזכיר הצבאי והשגריר בוושינגטון יחיאל לייטר.

נושא שני בפגישה הוא עזה והמעבר לשלב ב'. האמריקנים לא מצליחים לגבש את הכוח הרב לאומי בדל סירוב המדינות לדלוח חיילים כל עוד חמאס חמוש, ולכן הם פונים לצד האזרחי. הצפי הוא כי בתום הפגישה או הפגישות, יוכרז על תחילת מהלך השיקום באמצעות הקמת הגוף השלטוני/אזרחי החדש, המורכב ברובו מפלשתינים שהיו בעבר עובדי הממשל של הרש"פ. בישראל היום פרסמנו כי רשימות של חלק ממי שאמור לקבל את השלטון האזרחי הועברו לישראל לאישור בטחוני ולוודא כי אינם אנשי חמאס.

בתוך כך בממשל זעמו על האמירה של שר הביטחון כץ על הקמת היאחזויות נחל ברצועת עזה. מסר תקיף הועבר לישראל ומיד אחר כך כ"ץ חזר בו. גורם אמריקני שלח לי הודעה מיד לאחר שהתפרסמה אמירת כ"ץ ובה נכתב WTF?

WTF? השר ישראל כ"ץ, צילום: גדעון מרקוביץ'

לדבריו, ישראל חייבת לעמוד על כל פסיק בתכנית טראמפ שלה הסכימה, כדי לשמור על הסיכויים להתקדמות מדינית באזור ובעיקר כדי לשמור על האמון בין ירושלים לוושינגטון. גורם ישראלי הוסיף כי מה שהגדיר "פליטת הפה" של כ"ץ בעיצומן של ההכנות לביקור נתניהו בארה"ב הייתה בעייתית מאוד וישראל הבהירה לאמריקנים כי השר תיקן את האמירה וישראל מחויבת לתכנית טראמפ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...