הסנטור גרהאם והשגריר האקבי על רקע מטוסי B-2. צילום: גדעון מרקוביץ', רויטרס

"רוצה להשמיד את וושינגטון": הרמזים של הבכירים האמריקנים לאיראן

בתוך יממה, הסנטור והשגריר בישראל התייחסו לאפשרות לעימות נוסף - ושיגרו יותר מאיום מרומז • גרהאם: "איראן זוממת דברים רעים" • האקבי: "כנראה שהם לא הבינו את המסר המלא של הפצצות ה-B2"

[object Object]

המסרים מוושינגטון לטהרן: על רקע המתיחות והדיווחים בימים האחרונים בין ישראל לאיראן, עושה רושם שגם בממשל לא מקלים ראש באפשרות לעימות נוסף.

הסנאטור לינדזי גרהאם%3A "איראן זוממת דברים רעים" %2F%2F אריאל כהנא%2C מיכאל וקסל%2C אורי סתיו

בתוך יממה, שני גורמים בכירים התייחסו למצב ואיימו במרומז על המשטר. הסנטור הרפובליקני לינדזי גרהאם נשאל בראיון ל"היום" על האפשרות לסיבוב שני בתוך חצי שנה. "איראן זוממת דברים רעים", אמר גרהאם. "השמדנו את התשתית הגרעינית שלהם, אבל לא השמדנו את רצונם להחזיק פצצה גרעינית. לא שינינו את המשטר. הם נאצים דתיים. הם רוצים לטהר את האסלאם, להשמיד את ישראל, ולרדוף אחרינו".

שני היה השגריר בישראל מייק האקבי. בראיון לאריאל כהנא בכנס ה-INSS נשאל לגבי תקיפה אפשרית גם כן: . "הנשיא אמר שוב ושוב שאיראן לעולם לא תעשיר אורניום ולא יהיה לה נשק גרעיני. הוא אמר את זה הרבה לפני המלחמה, והוא לא שינה את המסר הזה גם אחריה".

השגריר הרחיב ואמר כי האיום האיראני כלפי ארצות הברית אינו חדש. "מאז 1979, כשהאייתוללות תפסו את השלטון, הם תמיד אמרו 'מוות לישראל, מוות לאמריקה' - באותו משפט. מעולם לא הייתה הפרדה. ישראל היא רק המתאבן, כי אתם קרובים יותר ואתם מטרה קלה יותר.

"אני לא יודע אם איראן אי פעם התייחסה אליו (אל האיום; א.כ) ברצינות עד הלילה שמפציצי ה-B-2 טסו לפורדו. אני מקווה שהם קיבלו את המסר, אבל כנראה שהם לא הבינו את המסר המלא, כי נראה שהם מנסים לחפור עמוק יותר, לאבטח יותר".

מייק האקבי%3A "כנראה איראן לא הבינו את המסר" %2F%2F INSS

"היעד האמיתי של איראן הוא וושינגטון", סבור האקבי. "המנה העיקרית האמיתית, המטרה הסופית שלהם, היא להשמיד את ארצות הברית. אם אתה רוצה להרוס את הציוויליזציה המערבית ולהחזיר את העולם למאה השביעית - אתה לא יכול לעשות את זה בלי לחסל את ארצות הברית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...