הצד המצרי של מעבר רפיח. צילום: רויטרס

דיווח פלשתיני: הושלמה ההיערכות לפתיחת מעבר רפיח - ממתינים להסכמת ישראל

משלחת אירופית ביקרה לאחרונה בצד המצרי של מעבר רפיח, במטרה לעקוב אחר ההכנות לפתיחתו, ואף רשמה הערות לטיפול • הצד המצרי מסר כי הוא מוכן באופן מלא לפתוח את המעבר לשני הכיוונים, בנוכחות נציגי האיחוד האירופי והרשות הפלשתינית • כעת ממתינים להסכמת ישראל

[object Object]

 

מקורות פלשתיניים דיווחו הבוקר כי משלחת אירופית ביקרה לאחרונה בצד המצרי של מעבר רפיח, בליווי מושל צפון סיני, במטרה לעקוב אחר ההכנות לפתיחתו, ואף רשמה הערות לטיפול.

על פי הדיווחים, הצד המצרי מסר כי הוא מוכן באופן מלא לפתוח את המעבר לשני הכיוונים, בנוכחות נציגי האיחוד האירופי והרשות הפלשתינית. עוד הדגישו המצרים בפני המשלחת האירופית כי המעבר לא ייפתח לצד אחד בלבד, וכי עמדה זו הועברה באופן רשמי לכלל המתווכים, לרבות האמריקנים.

כניסת כוחות צוות הקרב של חטיבה 401 למעבר רפיח בצידו העזתי (ארכיון) / דובר צה"ל

עוד דווח כי ביום שבת הגיעו למצרים כוחות שיטור פלשתיניים שאומנו בירדן, לצד חברים במנגנון המודיעין של הרשות הפלשתינית. לפי המקורות, כוחות אלה שוהים כעת במטות צבא מצרים באל-עריש ובאסמאעיליה, ונמצאים במוכנות מלאה לקבל את משימתם במעבר רפיח.

על רקע זה, ההערכה בדיווחים היא כי מעבר רפיח מוכן להיפתח מבחינת מצרים, האיחוד האירופי והרשות הפלשתינית - וכעת ממתינים להסכמת ישראל.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו