ארצות הברית פנתה לממשלת תימן בבקשה להצטרף לכוח הייצוב הבינלאומי שאמור להיפרש ברצועת עזה במסגרת תוכנית השלום של הנשיא דונלד טראמפ, כך דיווחה היום (רביעי) סוכנות הידיעות הצרפתית AFP מפי חמישה בכירים תימנים.
ממשלת תימן, המפוצלת והחלשה, טרם קיבלה החלטה, והבכירים אמרו כי כל תרומה לכוח תהיה סמלית בלבד. בין המקורות אשר שוחחו עם סוכנות AFP, דיפלומט תימני בכיר, קצין צבא ופקיד ממועצת המנהיגות הנשיאותית.
האו"ם אישר השבוע את תוכנית השלום של טראמפ, אך זו נתקלת במכשולים כאשר מדינות ערביות ומוסלמיות מהססות להשתתף בכוח שעלול להיגרר לעימות עם מחבלי חמאס.
קצין צבא בכיר אמר כי "ההשתתפות של תימן בכוח הבינלאומי נדונה עם האמריקנים, אך עדיין לא קיבלנו בקשה רשמית" להצטרף לכוח.
הממשלה המוכרת בינלאומית של תימן מפוצלת וחלשה. היא סולקה מהבירה צנעא על ידי המורדים החות'ים הנתמכים על ידי איראן ב-2014, והם כיום שולטים ברוב מרכזי האוכלוסייה של תימן.
חמאס מתנגד להקמת הכוח, ובעלי בריתו החות'ים צפויים לזעום על כל השתתפות תימנית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
